Румъния не разглежда въпроса за предоставяне на убежище на молдовския

...
Румъния не разглежда въпроса за предоставяне на убежище на молдовския
Коментари Харесай

Румъния не обсъжда предоставянето на политическо убежище за Владимир Плахотнюк

Румъния не преглежда въпроса за даване на леговище на молдовския предприемач и водач на някогашната ръководеща Демократическа партия Владимир Плахотнюк, който е застрашен от затвор. Това съобщи румънският външен министър Теодор Мелешкану при идването си на срещата на министрите на външните работи на Европейския съюз в Люксембург, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Не, ние не обсъждаме въпроса за даването на политическо леговище (на Плахотнюк ", съобщи Мелешкану и акцентира, че Румъния " не поддържа съответни политически сили в Молдова, а се афишира в поддръжка на държавните институции ".

По-рано молдовският президент Игор Додон сподели, че позволилите осъществяването на закононарушения представители на някогашната власт ще дават отговор строго съгласно закона. В събота новият вътрешен министър на Молдова Адриан Нъстасе съобщи, че против Плахотнюк, както и против водача на партията Шор Илан Шор ще бъдат заведени наказателни каузи. Нъстасе отхвърли да разяснява известието на Демократическата партия, че Плахотнюк е напуснал страната. " По всякакви съображения не мога да кажа нищо за местонахождението на Плахотнюк и Шор ", сподели вътрешният министър.

Политическата рецесия в Молдова се позволи, откакто Демократическата партия се съгласи да премине в съпротива, а последователите й позволиха представителите на новото държавно управление в държавните институции. Новият министър председател Мая Санду съобщи, че Плахотнюк и хора от обкръжението му могат да бъдат упрекнати в узурпация на властта и други закононарушения. Шор пък е в центъра на огромен корупционен скандал, който избухна през 2015 година, когато до медиите доближи информация, че от банковата система на страната са изнесени към 1 милиард $ или над 20 % от Брутният вътрешен продукт на страната. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР