Румъния настоява за нов режим на санкции срещу Москва заради

...
Румъния настоява за нов режим на санкции срещу Москва заради
Коментари Харесай

Румъния настоява за нов режим на санкции срещу Москва заради дестабилизацията на Молдова

Румъния упорства за нов режим на наказания против Москва поради дестабилизацията на Молдова. Това стана ясно от изявление на посланик номер едно на северната ни съседка Богдан Ауреску на Съвета по външни работи в Люксембург.

Външният министър изрази вяра за реализиране на политическо съглашение в границите на днешното съвещание. Той направи предлагането за нов режим на наказания на Съвета по външни работи на 20 февруари. 

“Този режим на наказания ще бъде доста значим инструмент за повишение на устойчивостта и сигурността на Република Молдова на фона на дейностите, проведени от Русия, като демонстрации или подривни дейности против конституционния ред на страната ”, съобщи през днешния ден Ауреску и добави: “Всяка мярка, която се подхваща за възстановяване на сигурността на Република Молдова, ще бъде и мярка, която ще усъвършенства сигурността на Румъния ”. Мерките ще включват забрани за пътешестване и заледяване на активи, стана ясно от думите на министъра. 

От Люксембург Богдан Ауреску настоя и за приемането на решението за основаване на Мисия за партньорство на Европейски Съюз за Република Молдова. “Това е друга значима мярка, която Румъния мощно поддържа и ще способства за повишение на устойчивостта и сигурността на Република Молдова, тъй като ще се бори против хибридни дейности, против дезинформация ”, акцентира дипломатът. Той посочи, че Румъния ще подкрепи действието на задачата, в това число с специалисти. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР