Румъния, Кипър и Испания бойкотират срещата на върха на ЕС-Западните

...
Румъния, Кипър и Испания бойкотират срещата на върха на ЕС-Западните
Коментари Харесай

"Вечерни новости": Румъния, Кипър и Испания бойкотират срещата на върха на ЕС в София, не искат да се снимат с Хашим Тачи

Румъния, Кипър и Испания бойкотират срещата на върха на ЕС-Западните Балкани на 17 май в София, написа белградският вестник " Вечерни новости ". Изданието отбелязва, че Белград обмисля формата, при който Сърбия ще бъде показана на срещата.

Причината, съгласно вестника, е обвързвана с " променените условия ", откогато няколко страни членки - с изключение на Испания, Румъния и Кипър, които не са признали Косово за самостоятелна страна, са покрай решение да не участват на форума.

Тези страни не желаят да бъдат на една и съща маса с представители на Прищина, както и не желаят да бъдат фотографирани с тях. Вероятно Косово ще бъде представяно от президента Хашим Тачи.

Всекидневникът отбелязва, че в това време Европейски Съюз чака Сърбия да има представител на събитието в София.

От публикацията излиза наяве, че Испания, Румъния и Кипър са близо да прибягнат до План Б - техните представители да бъдат на работната вечеря един ден преди срещата на върха, а по-късно да бъдат представяни от други членки на съюза.

Това не е нова процедура в Европейски Съюз, тъй като е допустимо една страна членка да показва друга.

Проблемът тук, написа вестникът, е, че няма обща позиция по тематиката Косово в Европейски Съюз, а също по този начин остава открит въпросът кой ще съставлява Испания, Румъния и Кипър.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР