Румъния има готовност да вземе 100 сирийски бежанци, които понастоящем

...
Румъния има готовност да вземе 100 сирийски бежанци, които понастоящем
Коментари Харесай

Румъния може да намали квотата за приемане на бежанци от ЕС


Румъния има подготвеност да вземе 100 сирийски бежанци, които понастоящем са в отбрана в Турция и желаят да стартират работа и да работят в Румъния. С това страната може да понижи квотата си на бежанци, която би трябвало да вземе от Гърция и Италия, в сходство със споразуменията на Европейски Съюз, които разрешават това, заяви Profit.ro.

Споразумение от 2016 година сред Турция и Европейски Съюз разрешава преместването на сирийски жител от Турция в друга държава-членка на Европейски Съюз за всеки сирийски жител, който е признат в Турция от Гърция. По този метод една държава-членка може да понижи квотата си на бежанци, които би трябвало да вземе от Гърция или Италия.

Бежанците, които дават отговор на изискванията за този тип допускане, биха имали родственици или познати, живеещи в Румъния, биха били наети в сфери с дефицит на личен състав или биха могли да развият бизнес в страната. Властите чакат това да докара до по-добро консолидиране на бежанците и до по-ниска степен на тяхното тръгване от Румъния, като се изключи че това би било по-евтино от предлагането на помощ на бежанци, идващи от Гърция и Италия, съобщи БГНЕС.

За да получат виза за дълготрайно престояване за търговски действия, жителите на трети страни би трябвало да основат в Румъния компании и да показват доказателство, че разполагат с най-малко 100 000 евро за фондове за сдружение с лимитирана отговорност или най-малко 150 000 евро за акционерно сдружение.

Приемането на сирийските жители, идващи от Турция, зависи напълно от желанието им да аплайват за виза за Румъния.

Бенефициенти по тази скица биха могли да бъдат от авансово записаните сирийски бежанци, които към момента не са получили краткотрайна протекция в Турция, само че за които се водят процедури, сирийски жители, които са получили краткотрайна протекция в Турция и сирийски жители, които към този момент не желаят краткотрайна протекция в Турция.
През септември 2015 година Съветът по правораздаване и вътрешни работи на Европейски Съюз реши да реалокира 160 000 бежанци от лагери в Гърция и Италия в други държави-членки на Европейски Съюз въз основа на наложителни квоти. Квотата на Румъния е 4 180 бежанци. Досега са преместени малко над 18 400 бежанци, от които 568 са достигнали Румъния до май тази година. Много от тях гледат на Румъния като на директна страна и не желаят да останат там.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР