Румъния е подготвена за възможна бежанска вълна от Украйна, увери

...
Румъния е подготвена за възможна бежанска вълна от Украйна, увери
Коментари Харесай

Румъния се готви за бежанска вълна от Украйна

Румъния е готова за допустима бежанска вълна от Украйна, увери министърът на вътрешните работи Лучиан Боде, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре.

Румъния е подготвена да одобри всеобща бежанска вълна от прилежащата страна. Местата за краткотрайно настаняване в окръзите в зоната на румънско-украинската граница са инвентаризирани и са разпознати места, където е допустимо да се построят бежански лагери, сподели Лучиан Боде и увери, че румънското Министерство на вътрешните работи е квалифицирано за последствията от допустима неконтролирана миграция.

„ Румъния е страна член на НАТО и се радваме на всички гаранции за сигурност, които произлизат от този статут. Не сме пасивни наблюдаващи на цялото това разрастване на сили и събития, които се случват наоколо до Румъния.

Структурите на Министерство на вътрешните работи са готови за обезпечаването на интегриран отговор на тази рецесия, в това число що се отнася до последствията от допустима неконтролирана миграция “, съобщи Лучиан Боде.

Министърът уточни за следващ път, че границите на Румъния са сигурни и че Румъния е сигурна страна. Той съобщи, че Румъния е съставила проект за деяние по отношение на вероятен бежански поток и че този проект ще придобие дефинитивна форма през днешния ден.

„ Планът за деяние съдържа работни сюжети. Мислим за зоните, от които биха могли да влязат бежанци в Румъния, за граничните пунктове, откъдето би могъл да влезе в Румъния този неконтролиран бежански поток. След това мислим за метода, по който ще бъдат подкрепени жителите на други страни. На трето място - концепцията за краткотрайно настаняване. Тези лагери за краткотрайно настаняване са към този момент готови за потребление. Идентифицирахме дружно с локалните структури зоните и местата, където биха могли да бъдат ситуирани, с цел да имат достъп до електрическа енергия или да можем да инсталираме генератори, да можем да осигурим здравна помощ в тези лагери “, сподели румънският вътрешен министър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР