Румъния е много добре защитена и има всички гаранции за

...
Румъния е много добре защитена и има всички гаранции за
Коментари Харесай

Румъния е много добре защитена

Румъния е доста добре предпазена и има всички гаранции за сигурност, съобщи през днешния ден президентът Клаус Йоханис на взаимна конференция с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг във военна база 57 " Михаил Когълничану ", съобщи особено за Българска телеграфна агенция организация Аджерпрес.

Румъния е доста добре предпазена и има всички гаранции за сигурност. Нито един румънец не би трябвало да се опасява, само че ние би трябвало да знаем от кое място идва тази сигурност, какви гаранции за сигурност имаме. На първо място - нашите въоръжени сили, които се развиха изключително доста през последните години; те са доста добре готови и подготвени за всеки сюжет. В допълнение - Румъния е в НАТО - най-силният боен съюз в историята. За да ни окаже поддръжка, ето, че имаме тези военни, които приветствахме през днешния ден тук в база " Михаил Когълничану ", и други, които пристигнаха от страни стратегически сътрудници, от съдружници, с цел да работят дружно с румънските военни ", сподели президентът.

Президентът акцентира, че НАТО е съюз с чисто защитителен темперамент.

" Не желаеме да атакуваме никого, не желаеме да нахлуваме на никое място, само че желаеме да подсигуряваме сигурността на нашите страни и сигурността на нашите жители. Това вършим! ", акцентира Йоханис.

Президентът посочи също, че противоракетният щит в (румънската база) Девеселу е чисто отбранително оборудване.

" Не може да бъде употребявано за нахлуване. Тази изразителност, която чуваме понякога, е подправена. Способностите на Девеселу са част от по-широката система за противоракетна защита на НАТО и в този смисъл нямаме какво да крием или да се опасяваме да кажем ", акцентира Йоханис.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР