Румъния е изпратила редица нови документи по делото за екстрадиция

...
Румъния е изпратила редица нови документи по делото за екстрадиция
Коментари Харесай

Елена Удря се разплака в съда: Няма да си тръгна от България

Румъния е изпратила редица нови документи по делото за екстрадиция на някогашния румънски министър Елена Удря. Това стана ясно на съвещанието на Софийския апелативен съд, който взема решение дали да съобщи чужденката на Румъния в процедура по екстрадиция.

48-годишната Елена Удря беше оповестена за интернационално търсене,

с цел да бъде екстрадирана назад в Румъния за осъществяване на влезнала в действие присъда от шест години затвор за получен рушвет. Тя бе арестувана на граничния контролно-пропускателен пункт "Кулата " на 7 април при опит да напусне България.

В България са постъпили документи от Конституционния, от апелативния съд в Румъния, както и от още от няколко румънски съдилища, от съда на Европейски Съюз в Люксембург. Последното касае правосъдна процедура по повод предаване на лица от една в друга страна.

Защитата цитира решение на съд в Белгия, който е отказал да съобщи на Букурещ различен румънски жител, поради изискванията в пандизите.

До идващото съвещание всички документи би трябвало да бъдат преведени на български.

Защитата изиска Удря да бъде освободена от ареста. Според адв. Христо Ботев няма учредения да се счита, че тя може да се укрие или да извърши друго закононарушение. На 5 юни изтичат два месеца от ареста ѝ. Удря е една от най-дълго престоялите в ареста по такова произвеждане. Тя си е наела апартамент в центъра на Благоевград и е съгласна да бъде с електронна гривна, сподели Ботев.

През сълзи Удря сподели, че не може да вижда детето си към този момент два месеца. Няма да си потегли от България. Тази страна е най-сигурното място за мен, уточни тя.

В последна сметка съдът не пусна Удря от ареста. На 8 юни е идващото съвещание по проблема.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР