Румъния, България и Турция са лидери в Европа по отношение

...
Румъния, България и Турция са лидери в Европа по отношение
Коментари Харесай

Москва: България сред лидерите в Европа по ръст на вноса на руски газ

Румъния, България и Турция са водачи в Европа във връзка с темпа на повишаване на вноса на съветски газ през 2021 година, съгласно Федералната митническа работа на Русия, представена от ТАСС.

Така, по данни на службата, през предходната година Румъния е нараснала вноса на газ от " Газпром " повече от три пъти - до 2,795 милиарда куб. м, България - 2,2 пъти - до 3,542 милиарда куб. м, Турция - съвсем два пъти - до 29,213 милиарда куб. м.

Германия, обичайният водач в Европа във връзка с размера на покупките на съветски газ, продължава интензивно да усилва темпа на покупките на съветски газ през 2021 година и го е нараснала с 26,3% до 48,182 милиарда куб. м.

Полша също е нараснала вноса си на газ през предходната година с 9,4% до 10,579 милиарда куб. м. Договорът за доставка на съветски газ за страната изтича в края на 2022 година, а преди няколко години полските управляващи оповестиха, че няма да го удължат. Полша употребява към 20 милиарда кубически метра газ годишно.

През предходната година потреблението на газ от Русия в Австрия е намаляло с съвсем 36% спрямо 2020 година Според Федералната митническа работа доставките за Франция са намалели с 5%, за Италия - с 1%, за Гърция - с 4,7%, за Словакия - съвсем 2,7 пъти. Молдова е понижила покупката на съветски газ с 9,5%.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР