Румънец спечели за трети път Арктическия ултрамаратон 6633, който е

...
Румънец спечели за трети път Арктическия ултрамаратон 6633, който е
Коментари Харесай

Румънец спечели за трети път най-тежкия ултрамаратон в света

Румънец завоюва за трети път Арктическия ултрамаратон 6633, който е считан за най-тежкият в света, оповестяват през днешния ден румънските вестници. Тибериу Ушериу измина дистанцията от към 617 км за по-малко от 173 часа, оповестяват медиите в Букурещ.

 © Фейсбук: Tiberiu Useriu
Тази година бе десетото издание на маратона, който се организира на територията на Канада. Състезателите стартираха на 8 март, като маршрутът предвиждаше постигане до Полярния кръг в първите 23 благи. Общата дължина на трасето бе 384 благи (около 617 км), написа " Адевърул ".

В деветте предходни издания на Арктическия ултрамаратон единствено 25 състезатели съумяха да преодолеят дистанцията. Ултрамаратонът има няколко дистанции - 120 благи, над 120 благи и над 350 благи, която е най-трудната. Участниците в най-дългото трасе тази година бяха общо 23-ма.

Тибериу Ушериу е преодолял маршрута за по-малко от 173 часа. Той е първият в света с три трофеи от маратона. Още трима румънци са взели участие в надпреварата, само че са се отказали през първите два дни.

Ушериу е бил изложен на рискови температурни условия, получил е измръзвания, отоци по лицето, само че не се е отказал.

През 2016 година, когато Тибериу Ушериу преодоля дистанцията за 173 часа и 40 минути, се е сблъсквал и с температури от минус 62 градуса по Целзий.

През 2017 година Ушериу завоюва канадския маратон с време от 158 часа и 25 минути, напомня вестникът.

Сред останалите състезатели от Румъния е бил Полгар Левенте - първият човек в света в неравностойно състояние, позволен до ултрамаратона. Левенте, както и Флорентина Йовча и Аврам Янку, се отхвърлиха обаче през първите два дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР