Румънец, който знаел, че е заразен с коронавирус, е пътувал

...
Румънец, който знаел, че е заразен с коронавирус, е пътувал
Коментари Харесай

Румънец, знаел, че е заразен с коронавирус, пътувал със самолет от Мадрид до Букурещ

Румънец, който знаел, че е инфектиран с ковид, е пътувал със аероплан от Мадрид до Букурещ, поставяйки в заплаха живота на други към 60 пасажери, оповестява уеб сайтът Зиаре.

Групата за стратегическа връзка заяви, че през днешния ден на интернационалното летище Отопени в Букурещ е дошъл аероплан с пасажери, на борда на който се намирал румънски жител, който е показал здравно уверение от испанските управляващи, потвърждаващо, че е инфектиран с новия ковид.

" Въпросното лице не е спазило рекомендациите на испанските управляващи, планувани в документа, да остане в изолираност за период от 14 дни ", показва Групата за стратегическа връзка, която осведоми обществеността по въпросите, свързани с ковид.

Румънецът е проявявал по време на полета характерните за ковид признаци и е бил стихотворец от мединцински екип на летището и превозен с изолирана носилка до Института за инфекциозни заболявания " Матей Балш " в Букурещ.

Властите са почнали процедура за идентификация на пасажерите от полета, които са към 60 души. Групата за стратегическа връзка прецизира, че самолетът принадлежи на частен оператор. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР