Ругането, при това дори съвсем грубото, сваля стреса, затова е

...
Ругането, при това дори съвсем грубото, сваля стреса, затова е
Коментари Харесай

Защо псуването е полезно за здравето

 rihanna

Ругането, освен това даже напълно грубото, смъква напрежението, по тази причина е потребно за здравето – споделят лекарите.
Никой не обича сквернословието. Или искащите да признаят това са прекомерно малко. Псувните не са добре пристигнали в интелигентното общество. Но какво се случва, в случай че въпреки всичко нещата се развият неудържимо и думите потекат като буйна река? Само здравословни неща.
В продължение на няколко години, учените от Килския университет в Стафордшир, изследвали връзката сред псувните и психическото равновесие. Докладът от своите проучвания, те показали на годишната конференция на Британското общество на психолозите.
Те открили, че ругането и злостните псувни са ефикасна защитна реакция на нашия организъм против мощните неприятни страсти.
Един от създателите на опита, лекар Ричард Стивънс, споделя пред Daily Mail: " Всички ние желаеме да използваме " неразрешените " думи, когато претърпяваме мощен прочувствен стрес. И когато обществото повелява тъкмо противоположното, ние се стараем да сдържаме това у себе си. Тези думи ни позволяват психологически да се почувстваме мощни. Те потискат равнищата на кортизол в кръвта и ни карат да усещаме облекчение. Грях ли е тогава псуването? ".

Разбира се, някои думи, изключително вкъщи и пред децата, би трябвало да бъдат лимитирани. Едва ли вашите другари, най-много майките ви, биха били удовлетворени да чуят от вас всички неприятни приказки. Но пък футболните мачове и най-много карането на кола, дават пред всеки неограничени благоприятни условия за сходна процедура. Стига да няма съдбовни последствия.

Ако сте се заели с някаква работа, само че нещата не се получават добре, псувайте си тихичко под носа – по този начин ще освободите напрежението, увереността ви ще се върне и делото ще бъде сполучливо приключено.
Употребата на думата " майка ", безспорно звучи полово. Но употребена в редки случаи и в верен подтекст – моментите на мощно прочувствено напрежение са опрощение. Учените настояват, че гневният псуващ юначага излъчва мощна полова прелест – несъмнено, в случай че е къс в изявлението си, а след това е и по-спокоен. Не по този начин биха изглеждали псуващите дами – за тях изследване не е правено.
Същото проучване отива още по-далеч в интимността и демонстрира, че ругатните са ефикасни в леглото – те еднообразно мощно възбуждат и мъжете, и дамите. Хората, които ругаят не задържат в себе си отрицателни страсти.
Всеизвестен факт е, че в случай че не пускате своите страсти на открито, те тихомълком ще ви изяждат от вътрешната страна. Хората, прикриващи страстите, мислите и проблемите си, страдат от психологични разстройства повече от останалите.
Да изпуснете отрицателното от себе си, е като да отпушите бутилка с газирана вода. Малко, по малко. Всички знаем, какво се случва, в случай че разклатим шишето и след това внезапно отворим капачката. Не правете това със своята нервна система.
Авторитетното научно списание Prevention оповестява, че хората, които от време на време избухват и изпадат в краткотрайна нервност, в действителност просто пазят себе си от меланхолия. Краткият изблик на гневна сила потиска производството на кортизол – веществото, което ни кара да се усещаме изтощени, безжизнени, уязвими и депресирани.

Изобщо, не се стеснявайте да излеете възприятията си непринудено, откровено и даже непристойно. Само се старайте да не обиждате околните и сътрудниците си.

Източник: lifter.com.ua
Снимка: Rihanna - pinterest.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР