Рудолф Джулиани, бившият личен адвокат на Доналд Тръмп, бивш кмет

...
Рудолф Джулиани, бившият личен адвокат на Доналд Тръмп, бивш кмет
Коментари Харесай

Руди Джулиани се предаде в затвора

Рудолф Джулиани, някогашният персонален юрист на Доналд Тръмп, някогашен кмет на Ню Йорк и прочут преди време прокурор, се съобщи в сряда в пандиза в окръг Фултън в щата Джорджия. Той ще бъде изправен пред щатските обвинявания, произлизащи от дейности, които е подхванал, с цел да анулира загубата на някогашния президент на Съединени американски щати на изборите през 2020 година

Джулиани беше наказан да заплати гаранция от 150 хил $ и да не заплашва никого от останалите 18 обвинени или очевидци по делото, съгласно правосъдните документи.

Седем други подсъдими около Тръмп по наказателното дело, заведено от окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис, към този момент са се предали в пандиза в Атланта, съгласно архивите на окръга.

Тръмп, безспорен любимец за номинацията на републиканците през 2024 година, с цел да се опълчи на президента демократ Джо Байдън, продължава да твърди, че провалянето му преди близо три години е резултат от машинация.

В Ню Йорк преди да отлети за Атланта Джулиани отхвърли да е направил нередности и отбрани Тръмп " Чувствам се доста, доста добре от това, тъй като усещам, че пазя правата на всички американци ", сподели той пред кореспонденти. " Аз споделям истината, те лъжат ", добави той.

Тръмп би трябвало да се съобщи в четвъртък, с цел да бъде изправен против четвъртото си обвиняване тази година. Останалите 10 съобвиняеми, посочени в обвинителния акт в Джорджия, имат период до петък да се предадат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР