Джулиани все още отказва да каже, че трябва да носи отговорност, след като призна, че е оклеветил избирателните работници в Джорджия

...
Руди Джулиани все още отказва да признае, че трябва да
Коментари Харесай

Руди Джулиани все още отказва да признае, че трябва да бъде държан отговорен за вредата, която може да е причинил на двама избирателни служители в Джорджия след изборите през 2020 г. – въпреки че той призна, че е направил неверни и клеветнически изявления за тях, според ново съдебно дело.

Федерален съдия наскоро нареди на Джулиани или да се откаже от делото, заведено от работниците, Руби Фрийман и нейната дъщеря Шей Мос, или да се обясни допълнително и да бъде извикан на съдебно заседание следващата седмица.

По-рано Джулиани каза, че не оспорва, че е направил фалшиви и клеветнически изявления за работниците, когато лъжливо каза, че са участвали в подмятане на фалшиви гласове, докато са броили бюлетините в State Farm Arena в Атланта.

Но във вторник той изглежда само удвои тази позиция, вместо да признае делото и да се изправи изцяло пред последствията.

В съдебната декларация на Джулиани се казва, че „само за целите на този съдебен спор“ той трябва да бъде третиран като носещ „отговорност по подразбиране“, но все пак би искал да може да спори по някои въпроси при обжалване. Той също така каза, че все още иска да може да оспори „предполагаемите щети, причинени от поведението на Джулиани“.

Адвокатът на Мос и Фрийман не отговори веднага на искането за коментар, нито пък адвокатът, който се занимаваше със случая на Джулиани.

Последното подаване не внася никаква яснота в посоката на делото. По-ранни ходове на Джулиани провалиха напредъка му, когато адвокатите на Фрийман и Мос и съдията не успяха да го принудят да предаде допълнителни записи, които може да има, които биха били доказателства по делото.

Съдията Берил Хауъл от Окръжния съд на окръг Колумбия даде ясно да се разбере през последните седмици, че Джулиани може да бъде санкциониран строго от съда, което включва потенциална загуба на делото.

Той вече беше глобен с близо 100 000 долара за правни такси, направени преди това от адвокатите на Фрийман и Мос.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР