Руди Джулиани, който е пионер в използването на RICO, когато беше американски прокурор, току-що беше обвинен по обвинения в RICO

...
Руди Джулиани направи кариерата си с помощта на RICO, за
Коментари Харесай

Руди Джулиани направи кариерата си с помощта на RICO, за да преследва мафията, когато беше американски прокурор.

Сега той самият е обвинен по обвинения RICO от офиса на прокуратурата на окръг Фултън.

Джулиани беше обвинен във връзка с усилията му да помогне на Тръмп да отмени резултатите от изборите в Джорджия през 2020 г.

Бивш прокурор на САЩ, който си създаде име, използвайки RICO за преследване на организираната престъпност, току-що беше обвинен по обвинения в RICO.

Това е Руди Джулиани, който оглави прокуратурата на САЩ в Манхатън през 80-те години, преди да продължи да служи като кмет на Ню Йорк.

Късно в понеделник голямото жури на Джорджия гласува да повдигне обвинение срещу Джулиани по редица криминални обвинения, включително нарушаване на статута на щатската организация за повлияни от рекет и корумпирани организации.

Това е забележителен обрат за бившия кмет, който е пионер в използването на законите на RICO, за да преследва мафията в Ню Йорк – постижение, което той рекламира и до днес.

„Джулиани обективно е един от най-ефективните прокурори в Американската история, която свали мафията, изчисти Ню Йорк и утеши нацията след 11 септември“, каза неговият говорител Тед Гудман пред репортери миналия месец.

Сега Джулиани е обвинен в нарушавайки същите закони за рекет, които той агресивно използва срещу мафията.

Бившият кмет беше един от 19-те обвиняеми – включително бившия президент Доналд Тръмп – които бяха обвинени от офиса на прокуратурата на окръг Фултън Фани Уилис във връзка с Тръмп опити за отмяна на резултатите от изборите в Грузия през 2020 г. Всички обвиняеми, както и 30 необвинени съзаговорници, бяха обвинени в нарушаване на устава на Грузия RICO.

Тръмп, Джулиани и техните съобвиняеми, необвинените съзаговорници и „други известни и неизвестни " пред голямото жури "съставлява престъпна организация, чиито членове и съдружници участват в различни свързани престъпни дейности, включително, но не само, неверни изявления и писания, представяне за държавен служител, фалшифициране, подаване на фалшиви документи, оказване на влияние върху свидетели, компютърна кражба, компютър посегателство, компютърна инвазия в неприкосновеността на личния живот, заговор за измама на държавата, действия, включващи кражба и лъжесвидетелстване", се казва в обвинителния акт.

Джулиани, по-специално, беше обвинен в склоняване към нарушаване на клетва от държавен служител, неверни изявления и писания, заговор за извършване на представяне на държавен служител, заговор за извършване на фалшификация от първа степен, заговор за извършване на неверни изявления и писания и заговор за извършване на подаване на фалшиви документи.

Обвинението на Джулиани не беше съвсем неочаквано; прокурорите, работещи за Уилис, го информираха, че той е обект на тяхното широкообхватно разследване по-рано този месец.

По-конкретно, следователите се интересуваха от изявите на Джулиани пред законодателните комисии на Джорджия през декември 2020 г., в които той прокара странни и неоснователни теории на конспирацията, твърдящи широко разпространени измами на гласоподаватели и изборни злоупотреби.

Маско се очакваше Уилис да повдигне обвинения RICO срещу Тръмп и 18-те други съобвиняеми; както Insider съобщи, прокуратурата на окръг Фултън има дълга история на използване на RICO в множество предишни случаи.

Други, които бяха обвинени в понеделник, включват бившия началник на кабинета на Белия дом Марк Медоус, бивш служител на DOJ Джефри Кларк, адвокатите на Републиканската партия Сидни Пауъл, Джон Ийстман и Кенет Чезебро и други.

Insider се свърза с говорителя на Джулиани за коментар.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider< /p> Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР