Руди Джулиани, адвокатът на президента на САЩ Доналд Тръмп, призна,

...
Руди Джулиани, адвокатът на президента на САЩ Доналд Тръмп, призна,
Коментари Харесай

Адвокатът на Тръмп призна, че е натиснал Украйна да разследва Байдън

Руди Джулиани, юристът на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, призна, че е изискал от Украйна да проверява някогашния вицепрезидент и претендент за държавен глава на Съединените щати Джо Байдън , написа " Политико ".

Преди дни " Вашингтон пост " писа, че чиновник на американското разузнаване е подал сигнал , че Тръмп е направил " заричане " по време на телефонен диалог с задграничен водач. Вчера вестникът излезе със публикация, че недоволството на разузнавача е било обвързвано с опити на Тръмп да окаже напън върху Украйна.

CNN's @ChrisCuomo fact-checks President Trump's attorney Rudy Giuliani's claims about former VP Joe Biden https://t.co/boEwKZ97ER pic.twitter.com/Kq1tz3Ods0
— Cuomo Prime Time (@CuomoPrimeTime) 20 септември 2019 година
Пред Си Ен Ен Джулиани призна, че е изискал от топ представители на Украйна да проверяват някогашния вицепрезидент Джо Байдън.

Признанието излиза на фона на подхванатото от демократите в Конгреса следствие дали Тръмп и персоналният му юрист притискат държавното управление на Украйна да изрови компромати против главния си противник на президентските избори 2020.
 Тръмп изригна против
Тръмп изригна против " подправените вести ", че е дал несвоевременно заричане на непознат водач

" Някой задоволително тъп ли е да повярва "

" Значи поискахте от Украйна да ревизира за Джо Байдън? , попита Крис Куомо от Си Ен Ен. По време на изявлението в четвъртък Джулиани отговори: " Разбира се, направих го ".

CNN's @ChrisCuomo: "Did you ask Ukraine to look into Joe Biden? "@RudyGiuliani: "Of course I did "

President Trump's attorney says he had spoken with a Ukrainian official about Joe Biden's possible role in that government's dismissal of a prosecutor who investigated Biden's son. pic.twitter.com/hqmqtmx2VW
— Cuomo Prime Time (@CuomoPrimeTime) 20 септември 2019 година
По-рано този месец топ демократи изпратиха писма до Белия дом и Държавния департамент, в които упорстват да се разгласяват записи. Според демократите записите са свързани с опити на Тръмп и Джулиани да притиснат държавното управление на Украйна да стартира две политически стимулирани следствия, замаскирани като антикорупционни дейности - единият случай е да се помогне на някогашния началник на предизборната акция на американския водач Пол Манафорт, който е в пандиза за финансова машинация и нелегално лобиране, а вторият случай е да се нападна синът на някогашния вицепрезидент Джо Байдън, който взе участие в предизборната акция за президент.

Демократите също ревизират дали Джулиани е пътувал до Украйна , с цел да окаже напън върху държавното управление. За задачите на предизборната си акция Тръмп е изискал да се проверява Хънтън Байдън по отношение на присъединяване му в борда на украинската газова компания " Бурисма ".

Телефонният диалог сред Тръмп и Зеленски е извършен на 25 юли.

В известие на Украйна след диалога се споделя, че Тръмп е загатнал, че Киев може да усъвършенства имиджа си, в случай че приключи " следствието на корупционни случаи , които пречат на връзките сред Съединени американски щати и Украйна ".

" Разбира се, проверяват това. Открих тази невероятна история за Джо Байдън, че той е подкупил президента на Украйна, с цел да уволни прокурор , който е разследвал сина му. Това е изумителен скандал с огромни измерения , който вие всички сте прикривали пет или шест месеца ", разяснява още Джулиани.

Демократите са открили, че в дните към диалога на Тръмп със Зеленски Джулиани се с срещнал с един от съветниците на украинския президент в Испания. По-късно Държавният департамент заяви, че срещата е уредена от американския дипломат в Украйна Кърт Волкър. В същия интервал " Политико " заяви, че Тръмп задържа 250 милиона $ военна помощ за Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР