Рублата и руските държавни облигации поскъпват на търг в сряда

...
Рублата и руските държавни облигации поскъпват на търг в сряда
Коментари Харесай

Рублата възстановява ръста си след преговорите между Путин и Байдън

Рублата и съветските държавни облигации нарастват на търг в сряда на фона на нееднозначните резултати от договарянията сред президентите Джо Байдън и Владимир Путин. Обменният курс на $ със сетълменти " на следващия ден " в 16.24 е понижен с 34 копейки до 73.7350 рубли. Еврото в утринната търговия падна под 83 рубли за първи път от две седмици и половина, само че си върна загубите следобяд на фона на растежа на европейската валута на Forex. Сделките със сетълмент „ на следващия ден “ се подписват на 83,3075 рубли, което е с 10 копейки по-високо от равнището на затваряне на сесията предния ден.
Индексът RGBI, който наблюдава цените на федералните облигации, се увеличи с 0,16% до 134,45 пункта, написа.

Дългоочакваната онлайн среща на върха на Путин и Байдън, в която той видя вяра за унищожаване на геополитическите страхове, приключи без пробив.
От една страна, Съединени американски щати се отхвърлиха от незабавните наказания, които бяха включени в закона за бюджета за защита за 2022 година От окончателната версия на документа, съгласувана от двете партии в Конгреса, бяха отстранени ограниченията против 35 „ клептократи “ и „ олигарси “, близки до Путин, против „ Северен поток 2 “ и суверенния дълг на Руската федерация (трябваше да разшири санкциите). на вторичния пазар).
От друга страна наподобява, че президентите не съумяха да се договорят по основния украински въпрос.

Съединените щати оповестиха пакет от най-тежките наказания на севернокорейско равнище с цялостна изолираност на Русия от международната финансова система, в случай че Кремъл вземе решение за военна интервенция, за която съгласно Вашингтон всичко е квалифицирано: лечебни заведения са ситуирани наоколо границата, линиите за доставяне са ситуирани и съвсем всички войски на съветската войска са изтеглени дружно към Урал...
Предвид тези резултати не може да се изключи, че „ подобряването на настроенията на вложителите няма да продължи дълго и всеки негатив по геополитически или санкционни тематики неотложно ще разгърне пазарната обстановка “, споделя Юрий Кравченко, началник на отдел „ Банково дело и разбор на паричния пазар “ във Велес. 

Може би Путин ще продължи да се придържа към тактиката за поддържане на " напрежение " по западните граници, както самият той неотдавна съобщи, в случай че Западът не смекчи реториката си за " ескалация " и не спре да популяризира " ужасни истории " за съветската инвазия, споделят вложения шеф на Локо-Инвест „ Дмитрий Полевой.
„ При такива условия рублата може да остане нестабилна “, предизвестява той, добавяйки, че известна поддръжка за съветската валута ще бъде обезпечена от продажбите на експортьорите против декемврийските налози и идните заплащания на дивиденти. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР