Испанският мъжки отбор изразява солидарност с жените след целувката на Луис Рубиалес

...
Рубиалес беше изправен пред широка критика за това, че целуна
Коментари Харесай

Рубиалес беше изправен пред широка критика за това, че целуна играчката Дженифър Ермосо по устните по време на церемонията по награждаването след победата на Испания с 1-0 над Англия във финала на Световното първенство за жени на 20 август.

В изявлението капитаните казват: „След като се съсредоточиха в Лас Розас, играчите на националния отбор искат да подчертаят няколко въпроса относно последните събития, които навредиха на имиджа на испанския футбол:

„На първо място, искаме да предадем още веднъж нашата гордост и нашите най-искрени поздравления на женския национален отбор за титлата Световни шампиони в Сидни.

„Историческо събитие пълен със смисъл, който ще отбележи преди и след в испанския женски футбол, вдъхновявайки много жени с триумф с неоценима стойност.

„По тази причина искаме да съжаляваме и да изразим нашата солидарност с играчите, които са видяха успеха си опетнен.

Луис Рубиалес: Под обстрел президентът на испанската ФА отново защитава „взаимната и съгласувана“ финална целувка на Световното първенство

„Искаме да отхвърлим това, което считаме за неприемливо поведение от страна на г-н Рубиалес, който не е съобразил институцията, която представлява.

„Ние се поставяме твърдо и ясно на страната на ценностите който спортът представлява. Испанският футбол трябва да бъде двигател на уважение, вдъхновение, приобщаване и разнообразие и трябва да дава пример с поведението си както на терена, така и извън него.

„От днес сме изправени пред решаваща концентрация за бъдещето на Испания футбол по пътя ни да се класираме за Евро 2024 с два мача срещу Грузия и Кипър. Бихме искали отсега нататък да можем да се съсредоточим върху спортните въпроси предвид значението на предизвикателствата, които ни предстоят."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР