Руанда затвори границата с Демократична република Конго, където преди година

...
Руанда затвори границата с Демократична република Конго, където преди година
Коментари Харесай

Ебола в ДР Конго принуди Руанда да затвори границата

Руанда затвори границата с Демократична република Конго , където преди година се появи огнище на смъртоносния вирус ебола , който лиши живота на повече от 1803 души , оповестяват международни организации.

Африканската страна затвори границата, откакто в сряда беше доказан втори случай на болен от ебола в гъстонаселения град Гома в Конго, който е на границата с Руанда.
 Повече от 2000 болни от ебола в Конго
Повече от 2000 болни от ебола в Конго

" Тъжно и разочароващо събитие "

Световната здравна организация (СЗО), която през предишния месец разгласи, че ебола в Конго е опасност за публичното здраве в интернационален проект, предлага да не се пътува и да се наложат ограничавания . Според организацията рискът от разпространяване на вируса в района е " доста висок ".

От президентството на Демократична република Конго показаха страдание за едностранното решение на управляващите на Руанда да лимитират придвижването по границата, " което е в несъгласие със съвета на Световната здравна организация ".
 Еболата се завърна в Конго
Еболата се завърна в Конго

Страхове от зараза

По-рано през днешния ден представител в Конго заяви, че едногодишната щерка на мъж, който умря в сряда, е лекувана, откакто е посочило признаци на болестта. Той е прекарал няколко дни в дома си със фамилията си, където е имал признаци. Ако се удостовери, това ще е първото предаване на ебола в град Гома, който е с население повече от 2 милиона души.

Експерти се безпокоят, че вирусът може да доближи до огромни градове , където е по-трудно да се изолират пациенти и да се наблюдават контактите спрямо провинцията.

Най-малко 2700 души са болни от ебола в Конго . Борбата със болестта се усложнява и от дейната конфликтна зона в района.
 Ново огнище на Ебола в Конго
Ново огнище на Ебола в Конго

Жертвите са над 700 души

Според СЗО по 12 нови случая са регистрирани дневно в Демократична република Конго.

Ебола лиши живота на повече от 11 000 души в Западна Африка сред 2014 и 2016 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР