"РСМ следва да изпълни множество неща, за да стане част

...
"РСМ следва да изпълни множество неща, за да стане част
Коментари Харесай

БСП: Напускаме коалицията, ако НС гласува да се дадат оръжия на Украйна

"РСМ следва да извърши голям брой неща, с цел да стане част от европейското семейство ", уточни той

Поставя ли БСПусловия пред сътрудниците си в обединението?

"Относно оръжията за Украйна ние сме декларирали ясно нашата позиция. Ние желаеме мир в Украйна. Въоръжаването, на която и да е страна от България, за нас значи влизане в този спор. Това не е извиване на ръцете. Това е вземане предвид и с огромна част от мнението на обществото в България. Ако Народното събрание го гласоподава, ние излизаме от обединението ", съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Филип Попов в студиото на "Денят ON AIR ".

По думите му РСМ желаят да стане част от огромното европейско семейство, само че при изискване, че бъде предпазен българският интерес.

"Те следва да изпълнят голям брой неща. Едно, от което е вписването на българите в македонската конституция, с цел да могат да се подсигуряват техните права ", добави Попов.

"Ние готвим своите оферти за актуализацията на бюджета. В началото месеца влезе новият бюджет в действие, като от него 20 милиарда са за обществени разноски. Сега по актуализацията предлагаме понижаване на Данък добавена стойност на следените артикули. Това е процедура в доста европейски страни, изключително в тежката обстановка, в която се намираме. Другото е нов метод на облагане на свръхпечалбите на частните и държавните енергийни дружества ", посочи депутатът пред.

Неговото мнение е, че това държавно управление, с тези промени, които е приело и с този бюджет, е съумяло да изведе България през тежките зимни месеци.

"Трудно е, тъй като има международна рецесия сега. Правим всичко допустимо да бъдат да облекчени българските жители ", уточни гостът.

"Коалицията е постоянна досега, в който се съблюдават съдружните съглашения. Към този стадий тя ги извършва. Също по този начин в съдружния контракт е записано, че такива позиции, които не са записани в съдружното съглашение, всеки един може да ги занесе в Народното събрание, като предизвести останалите съдружни сътрудници ", приключи Филип Попов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР