РС Македония трябва да изпълнява Договора за добросъседство в целия

...
РС Македония трябва да изпълнява Договора за добросъседство в целия
Коментари Харесай

Посланикът ни в РСМ: Скопие да изпълнява подписания договор

районен съд Македония би трябвало да извършва Договора за добросъседство в целия му размер и във всички аспекти. Това съобщи българският дипломат в Скопие Ангел Ангелов.

Посланик Ангелов разяснява и двустранните връзки, заявявайки, че диалозите сред двете външни министерства в никакъв случай не са били прекратявани. Той уточни, че на следващия ден се открива новия парламент и изрази вяра, че скоро ще има постоянно държавно управление, което ще продължи диалозите с РСМ.
Вучич: Без граници за жителите на Сърбия, Северна Македония и Албания от 2023 година
„ Ако успеем да създадем това, на 1 януари 2023 година към този момент да няма граници сред нашите страни “, сподели сръбският президент Алекс...

Българският дипломат още един път акцентира, че един от главните проблеми сред София и Скопие е, че РСМ не извършва подписания Договор за добросъседство през 2017 година „ не се извършва и тук е целият проблем. Настояваме, той да се извършва в своята целокупност и във всички аспекти “, сподели българският посланик.

Попитан за правата на по този начин нареченото македонско малцинство у нас, за което България е наказана 16 пъти от Европейския съд за човешки права и за „ претенциите “ на София за „ българско малцинство “ в РСМ, дипломат Ангелов сподели:

„ България, както и Франция, в Конституцията си не признава малцинства. Всички жители са идентични пред закона. Не признаваме груповите, а самостоятелните права. Всеки има самостоятелното право да се усеща подобен какъвто желае и това. Ние не можем да забраним и правото на сдружаване. Тук има и още една несъстоятелна теза, че ние в миналото сме претендирали, че има българско малцинство в РСМ “, акцентира той.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР