РС и смартфон бизнесът възлага големи надежди на AIВградени AI

...
РС и смартфон бизнесът възлага големи надежди на AIВградени AI
Коментари Харесай

Компютри и телефони с изкуствен интелект ще раздвижат пазара

РС и смарт телефон бизнесът разпорежда огромни очаквания на AI

Вградени AI благоприятни условия в РС-тата и смарт телефоните ще подтикват потребителите да купуват нови устройства (снимка: CC0 Public Domain)

Цялата софтуерна промишленост разпорежда очаквания на изкуствения разсъдък. Шумът към новата технология може да даде подтик на продажбите на разнообразни артикули и услуги, означават пазарните наблюдаващи.

Производителите на настолни компютри, преносими компютри и смарт телефони, в частност, разчитат на възходящата известност на продуктите с генеративен изкуствен интелект (AI), с цел да накарат потребителите да преминат към устройства с вградени AI благоприятни условия. Това поражда очакване за растеж на продажбите на компютърни устройства, отбелязва SCMP.

Бизнесът с компютри забави движение през последните две години. Бумът в търсенето на районен съд от консуматори, работещи от у дома по време на пандемията през 2020 година и 2021 година, завърши предходната година. Така да вземем за пример, районен съд пазарът, включително настолни компютри, преносими компютри и работни станции, в Азиатско-тихоокеанския район се чака да намалее със 7,6% тази година след спад от 11,6% през предходната.
още по темата
Според IDC обаче, производителите разчитат на възходящото разбиране на генеративни AI артикули като ChatGPT на OpenAI или Ernie Bot на китайския колос в интернет търсенето Baidu, с цел да накарат потребителите да преминат към устройства с вградени AI благоприятни условия. Това би трябвало да увеличи слабото търсене на PC пазара. Компютрите с чипове, които имат вградени благоприятни условия за изкуствен интелект, ще заемат 86% от преносимите компютри, доставени в Китай през 2027 година

На първата си конференция за разработчици тази седмица OpenAI разгласи, че ChatGPT, пуснат единствено преди година, към този момент има повече от 100 милиона седмични дейни консуматори по целия свят. Съперникът от Baidu – Ernie Bot, който се появи през март тази година, натрупа повече от 70 милиона дейни консуматори в Китай, оповестиха от интернет компанията.

Потребителите с неспокойствие опитват с новото потомство чатботове с изкуствен интелект, които могат да се оправят със задания като водене на бележки върху дълъг текст, сформиране на имейли и работни доклади, транскрибиране и превод на бележки на разнообразни езици и така нататък В същото време производителите на компютри работят за консолидиране на тези благоприятни условия в продуктите си.

„ Lenovo се стреми да трансформира „ персоналните компютри ” в по този начин наречените „ персонализирани компютри ”, употребявайки технологии за изкуствен интелект. Лаптоп с изкуствен интелект ще може да основава работни доклади въз основа на проучване на желанията на потребителите и авансово основани документи, споделя Абликим Аблимит, вицепрезидент на компанията. „ Постигането на тази цел обаче ще изисква взаимните старания на всички разработчици, както на лични компютри, по този начин и на AI ”, акцентира той.

Пример за процесори с задействан изкуствен интелект е серията Ryzen Pro 7040 на AMD. Иновативният процесор излезе на пазара по-рано тази година и се смята за един от първите в света x86 чипове с вграден AI енджин – Ryzen AI.

Производителите на смарт телефони също се пробват да включат благоприятни условия за изкуствен интелект в своите устройства. Така да вземем за пример, предишния месец Джейсън Лиао, началник на проучванията в Oppo, един от най-големите производители на смарт телефони в света, съобщи пред кореспонденти: „ Oppo е доста оптимистично надъхан за бъдещата интеграция на AI и приложения с огромни езикови модели в смарт телефоните ”.

През август компанията пусна за тестване личен LLM модел AndesGPT, предопределен да усъвършенства гласовия помощник Xiaobu и взаимоотношението с потребителите. Дъщерната марка vivo разгласи през октомври желанието си да добави собствен личен модел с изкуствен интелект към новата си операционна система Origin OS 4.

Анализаторите напомнят, че неотдавна и водачът на пазара за смарт телефони Samsung разгласи пакет от AI услуги, наименуван Galaxy AI, който ще включва функционалности за превод в действително време за телефонни диалози.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР