Розовият пеликан, пострадал край Бургас, е прострелян за развлечение от

...
Розовият пеликан, пострадал край Бургас, е прострелян за развлечение от
Коментари Харесай

Розовият пеликан, пострадал край Бургас, е прострелян за развлечение от бракониери

Розовият пеликан, потърпевш край Бургас, е прострелян за забавление от бракониери. Специалистите, взели участие в среднозимното броене на водолюбиви птици, първоначално са помислили, че птицата е болна, тъй като не се виждали рани. Те не са могли да позволен , че някой може съзнателно да навреди на красивото пернато. Защитеният от закона тип е открит в безпомощно положение и отведен за лекуване в Спасителния център на Зелени Балкани в Стара Загора.
Христина Клисурова, която е ветеринарен доктор към центъра, показа за Actualno.com: „ При по обстойния обзор на розовия пеликан, изработен в клиниката на Тракийския университет, беше открито, че има дребна входна рана по едното крило . Направена беше рентгенография на тялото и фактически нашите съмнения за пукотевица се потвърдиха. Има три сачми , като две са на крилете, и една, която е нанесла провали на костите на тялото. “
Според експертите, розовият пеликан е прострелян съзнателно . Това не е птица, която не може да бъде сбъркана с нито един от ловните обекти в страната. Другото доказателство за целенасочени дейности на бракониери, са стрелянето с въздушна, а не с ловна пушка. Стрелецът просто се е забавлявал, като е обстрелвал красивите пернати.

Въпреки всичко, лекарите от катедра „ Хирургия “ на Ветеринарно медицинския факултет при Тракийски университет в Стара Загора и всички експерти, поставят грижи и имат вяра, че пеликанът ще полети още веднъж . След цялостното му възобновяване, той ще бъде пуснат още веднъж в природата.
" Не стреляйте по птици за развлечение ", е апелът на хората от Спасителния център.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР