Розовият домат, планински домат или домати от моминска кожа е

...
Розовият домат, планински домат или домати от моминска кожа е
Коментари Харесай

Розов домат: какво го прави толкова специален?

Розовият домат, " планински домат " или " домати от моминска кожа " е огромен зарзават, с деликатна кожа и изтънчен мирис, който придава специфичен щрих на вашите ястия (и се грижи за вашето здраве)
Ако поискате кг домати и те ви дадат единствено една брои, не мислете, че са се объркали: може би ви оферират розов домат, който може да се конкурира в категорията на " тежките " неща в градината.
Какво е розов домат
 Ляв вестник и онлайн медии раздухаха погрешна вест за възбраната на розовия домат Ляв вестник и онлайн медии раздухаха погрешна вест за възбраната на розовия домат
Наложи се Министерството на земеделието и храните (МЗХ) да излезе с публично прессъобщение във връзка погрешна информация в няколко бълга...
Това е вид домати, които се отглеждат най-вече в по-топлите региони. Това е необикновен тип домат по разнообразни аргументи. Най-разпознаваемият е в неговия размер: всяка един тежи приблизително към 400 грама, макар че може да тежи доста повече. Друга характерност е неговият цвят, нежно червен или розов, доста по-блед от интензивно аления на други сортове домати. 
Как да отглеждаме розовия домат
Въпреки че има доста нежна кожа, розовият домат е резистентен зарзават. Нуждае се от всекидневно (но контролирано) поливане и богата на хранителни субстанции почва, с цел да процъфтява.
По принцип се засажда в средата на март и се събира в средата на лятото. И макар че през юли към този момент можем да намерим първите екземпляри на пазара, брането е най-подходящо е в края на август и началото на септември, когато розовият домат е в най-хубавия си тип.
Фермерите показват, че този вид домати изисква малко повече отдаденост от другите, изключително при напояване (те се нуждаят от почва с задоволително влага, само че не наводнена). Понякога, когато са доста зрели, кожата им се раздира. По същата причина би трябвало да се внимава и при превозването и обработката. 
 Тръгва се към вписване на 9 наши продукта по европейски схеми за отбрана на качеството Тръгва се към вписване на 9 наши продукта по европейски схеми за отбрана на качеството
Девет български продукта ще бъдат препоръчани за вписване по европейски схеми за качество на селскостопански храни и артикули в най-...
Розовия домат има хранителни свойства, които са потребни за здравето. Между тях:
Дава ни калий (почти 70% от това, което ни дава банан).
Съдържа витамин С (една трета от това, което съдържа портокалът).
Той е с доста ниско наличие на въглехидрати и калории. Средно розовият домат, 400 г, има единствено 76 ккал.
Той не съдържа мазнини (но се комбинира съвършено с доста здравословни мазнини, като занемарен зехтин или съдържащ се в авокадото например).

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР