Розов кокаин и синтетични канабиноиди са новите наркотични вещества, които

...
Розов кокаин и синтетични канабиноиди са новите наркотични вещества, които
Коментари Харесай

Розов кокаин и синтетична марихуана във Франция

Розов кокаин и синтетични канабиноиди са новите наркотични субстанции, които циркулират във Франция, сочи изследване на Френската обсерватория за опиати и наркомании (OFDT), съобщи Агенция Франс Прес.


В това изследване, учредено на повече от 600 проби, събрани през 2022 година, се отбелязва високото наличие на кокаин. Обсерваторията предизвестява, че " увеличението на наличието на кокаин усилва риска от остра интоксикация и развиване на затруднения, свързани с неговата токсичност ". Над 56 % от оценените проби кокаин не съдържат режещи субстанции.

OFDT означи и " многочислените измами " без знанието на потребителите на 3-MMC - синтетичен опиат, систематизиран като опиум в Нидерландия.

" През 2022 година от събраните 56 проби, за които се твърди, че са 3-MMC, единствено 12 (21,4%) фактически са били формирани извънредно от 3-MMC ", уточни OFDT.

Друг артикул - " розов кокаин ", който се предлага под формата на розов прахуляк, е видян за първи път във Франция през 2022 година

Анализът разкрива повтаряща се композиция от MDMA и кетамин, без съществуване на кокаин. Този малко прочут артикул може да аргументи " непредвидени затруднения за потребителите заради подвеждащото си име ", продължи OFDT.

В отчета се акцентира и появяването на нов синтетичен канабиноид - хексахидроканабинол (HHC), който се появява във Франция през есента на 2022 година

По отношение на хероина отчетът означи " преобладаване на хероин с ниска централизация ", т.е. хероин, нарязан с други субстанции.

В края на януари френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманин изрази угриженост по отношение на внезапното повишаване на трафика на синтетични опиати, като през 2023 година са иззети с над 180% повече опиати спрямо миналата година.

По данни на министерството през 2023 година във Франция са били иззети 4,15 млн. таблетки екстази и MDMA (в съпоставяне с 1,4 млн. през 2022 г.) и 418 кг амфетамини и метамфетамини (198 кг през 2022 г.).

В края на януари в Антверпен, Белгия, който е главната входна врата на кокаина към Европа, бе сложено началото на " Алианс на европейските пристанища " за битка с трафика на опиати. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР