Розалинда не се явила на изпита по националното външно оценяване

...
Розалинда не се явила на изпита по националното външно оценяване
Коментари Харесай

Розалинда от Столипиново: Не ходя на училище, за да не ме откраднат

Розалинда не се явила на изпита по националното външно оценяване след 7-ми клас напролет, тъй като се е страхувала да не бъде открадната по пътя до учебното заведение в Столипиново,.

Тази история момичето описа на учителите от Средно учебно заведение „ Найден Геров “, които през днешния ден направиха обход измежду проблематични деца в квартала, написа в. "Марица ".

Бабата на девойката – Марушка, пък съобщи, че не желае да я пуска в 8 клас, тъй като другата й внучка се изучила, само че пък попаднала на мъж наркоман, който я изоставил.

Бабата на желала сходно злощастие да се случи и на Розалинда. Учителките Пенка Казакова и Нейка Шошева съумяха с куп причини да убедят старата жена, че е доста значимо внучката й да приключи учебно заведение.

Марушка даде обещание още до края на деня да внесе документите на момичето. От признателност Розалинда прегърна учителките.

Преди обхода учителите, посредниците и педагогическите съветници в СУ „ Найден Геров “ организираха заседание с шефа Емил Начев.

Педагогическият консултант госпожа Ангелова съобщи, че от февруари насам 30 деца от махалата са върнати в учебното заведение с помощта на обиколките.

Тя добави, че икономическите наказания като отнемане от детски помощи на родителите, които не пращат децата си на учебно заведение, оказват въздействие само на най-бедните фамилии.

По-богатите и тези, които работят в чужбина, въобще не се впечатляват.

Все повече семейства в Столипиново обаче стартират да виждат смисъл в това децата им да са образовани и с готовност ги пращат на учебно заведение, изясни педагогическият консултант.

Педагожките попаднаха и на Ани Янкова, която също е пропуснала изпита след 7-ми клас.

Майка й изясни, че въобще не са знаели, че има изпит в този ден и по тази причина умерено отишли на пазар в Асеновград.

Майката даде обещание още същия ден да внесе документите на щерка си в гимназията.

Цвета пък решила да не продължава с ученето сслед 7-ми клас, защото щяла да отпътува за Германия при майка си, само че не знаела тъкмо по кое време.

Учителките търпеливо обясниха на девойката, че би трябвало да се запише да учи, защото без нужните документи управляващите няма да я пуснат. Цвета също бе уверена да се върне в учебното заведение, което тя с наслада ще стори.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР