Роза Сварт, опитен любител на дивата природа, засне невероятни кадри

...
Роза Сварт, опитен любител на дивата природа, засне невероятни кадри
Коментари Харесай

Напук на гравитацията: лъвица замръзна на дърво, бягайки от 7 мъжки лъва

Роза Сварт, умел фен на дивата природа, снима невероятни фрагменти с лъвове по време на едно от годишните си визити в Националния парк Крюгер в Южна Африка. Жената показа своята история и снимки в LatestSightings.com.

Роза Сварт означи, че заради непрекъснатата претовареност на работа, тя и брачният партньор й не посещават постоянно парка.

" Можехме да отидем в Крюгер единствено един път годишно за 3 седмици. Напуснахме нашия лагер сега, в който портите се отвориха, и се върнахме сега, в който се затвориха. Това бяха дълги, горещи, изморителни дни, само че не можехме да пропуснем и минута, без да тръгнем да търсим животни ", споделя Роза.
 Лъвица на дърво, лъвица, лъвове, лъв, изкачи се на върха на дървото, провокира гравитацията, сезон на чифтосване, мъжки, Лъвицата се покатери на най-високото дърво в района Снимка: LatestSightings.com
Жената описа, че след две седмици ранни ставания, безкрайни мерки и непрекъснато търсене най-сетне се почувствала изтощена.

" Реших на идната заран да се насладя на заслужена отмора и да пропусна утринното сафари. Но не знаех, че ориста има други проекти за мен. Въпреки твърдото ми решение да остана в лагера, брачният партньор ми ме убеди в противното. Докато се майтапеше с мен, той ме предизвести, че може да срещне нещо извънредно, да вземем за пример " лъв на дърво ". Тези думи ме накараха да трансформира решението си ", сподели Роуз.
 Лъвица на дърво, лъвица, лъвове, лъв, изкачи се на върха на дървото, провокира гравитацията, сезон на чифтосване, мъжки, Щом лъвицата докоснала земята, мъжките лъвове се втурнали след нея. Снимка: LatestSightings.com
Двойката е карала по автомагистрала S28 на юг. Те спрели пред едно високо право дърво и видели необикновена панорама.

" Очите ми се разшириха от изненада. Там, на самия връх на дървото, седеше лъвица. За моя изненада не един, не два, а седем мъжки лъва чакаха под дървото. В обезверен опит да избяга от безмилостните мъжкари, тя се беше качила на върха на дървото. След известно време стана неспокойна и реши да скочи долу. Щом лъвицата докосна земята, мъжките лъвове се втурнаха след нея. Не видяхме по какъв начин свърши всичко. Лъвицата избяга в гъстите шубраци и изчезна от погледа ни “, добави дамата.

Превод: GlasNews

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР