Ройтерс Филипините са готови да разрешат на хиляди свои здравни работници,

...
Ройтерс
Филипините са готови да разрешат на хиляди свои здравни работници,
Коментари Харесай

Филипините разменят медицински сестри за ваксини

 Ройтерс Филипините са подготвени да разрешат на хиляди свои здравни служащи, най-вече медицински сестри, да работят във Англия и Германия, в случай че двете страни се съгласят да дарят ваксини против COVID-19, съобщи почитан филипински формален представител, представен от " Ройтерс ".

Много от работещите в областта на опазването на здравето не одобряват концепцията на ръководещите.

" Отвратени сме от това по какъв начин държавните управления се отнасят към медицинските служащи като артикули или артикули за експорт “, споделя генералният секретар на съюза на медицински сестри в страната.

Филипините са една от азиатските страни с най-вече инфектирани с новите варианти на COVID-19. Те смекчиха възбраната си за пращане на здравни служащи в чужбина, само че все по този начин лимитират до 5000 медицински служащи на година, на които се позволява да изоставен страната.

Директорката на отдела за интернационалните въпроси на министерството на труда Алис Висперас съобщи, че Филипините са склонни да анулират това ограничаване в подмяна на ваксини от Англия и Германия, които ще употребява за имунизиране на заминаващи за чужбина служащи и стотици хиляди завръщащи се в страната филипинци.

Медицинските сестри са част от милионите работещи в чужбина филипинци, които пращат в родината си над 30 милиарда $ годишно. Според данни на държавното управление през 2019 година съвсем 17 000 филипински медицински сестри са подписали контракти за работа в чужбина.

Британското министерство на опазването на здравето съобщи, че не се интересува от сходна договорка и изясни, че ще споделя непотребните ваксини в интернационален проект в бъдеще по програмата КОВАКС.

Англия и Германия са ваксинирали общо 23 милиона души досега, до момента в който Филипините още не са почнали имунизационната си акция за 70 милиона възрастни, които са две трети от популацията на страната, оповестява bTV.

Азиатската страна желае да си обезпечи общо 148 милиона дози ваксини и чака да получи първата си пратка тази седмица във тип на подаяние от Китай.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР