Ройтерс Британският премиер Уинстън Чърчил предлагал през 1944 г. на съветския

...
Ройтерс
Британският премиер Уинстън Чърчил предлагал през 1944 г. на съветския
Коментари Харесай

Чърчил предложил на руснаците влиянието им в България да бъде 75%

 Ройтерс Британският министър председател Уинстън Чърчил предложил през 1944 година на руския водач Йосиф Сталин да разделят Балканите и част от Югоизточна Европа на зони на руско и западно въздействие. Пролетта ще бъде показан документ, който потвърждава това, съобщи през днешния ден ръководителят на Руското историческо общество и началник на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин, представен от РИА Новости, заяви БНР.

" През април в изложбената зала на федералните архиви се открива изложбата " Сталин, Рузвелт, Чърчил “, за първи път ще бъде показан оригинал на съглашението за процентите. През октомври 1944 година Чърчил предложил на Сталин да разделят Балканите и част от Югоизточна Европа на зони на руско и западно въздействие.

Предложенията си той записал на лист хартия, който посочил на членовете на руската делегация “, съобщи Наришкин на конференция. Директорът на разследващата работа добави, че в Югославия на Съюз на съветските социалистически републики били отредени 50% въздействие, а в България – 75 на 100.

" Това е безсрамието и цинизмът на английската дипломация “, съобщи още Наришкин.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР