Уебсайтът на съда в Джорджия публикува за кратко, премахва документ за потенциални обвинения срещу Тръмп

...
(Ройтерс) - Уебсайтът на съда на окръг Фултън, Джорджия, публикува
Коментари Харесай

(Ройтерс) - Уебсайтът на съда на окръг Фултън, Джорджия, публикува за кратко документ в понеделник, изброяващ няколко наказателни обвинения срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, които изглежда са свързани с опитите му да отмени изборната си загуба през 2020 г. в щата, преди да свали документа без обяснение.

Окръжната прокуратура на окръг Фултън заяви в изявление, че срещу Тръмп не са повдигнати обвинения.

Документът е с дата 14 август и посочва Тръмп, цитирайки случая като „отворен“, но вече не е достъпен на уебсайта на съда. Ройтерс не успя веднага да определи защо артикулът е бил публикуван или премахнат."Съобщението на Ройтерс, че тези обвинения са били повдигнати, е неточно. Освен това не можем да коментираме", каза говорител на офиса на окръжната прокуратура.

Прокурорът на Джорджия, окръжният прокурор Фани Уилис, проучва дали Тръмп и неговите съюзници незаконно са се опитали да отменят резултатите от изборите в щата през 2020 г. и се очаква тази седмица да поиска обвинителен акт от голямо жури.

Ако Тръмп е обвинен в Джорджия, това ще отбележи четвъртото му обвинение за по-малко от пет месеца и второто, произтичащо от усилията му да отмени загубата си от Джо Байдън на президентските избори през 2020 г.

Канцеларията на окръг Фултън не може да бъде открит веднага за коментар относно доклада. Представители на окръга и Тръмп също не можаха да бъдат открити за коментар.

Документът от две страници цитира „Нарушение на Закона за Джорджия Рико (повлияни от рекетьори и корумпирани организации)“, „Помолване за нарушаване на Клетва от държавен служител“, „Заговор за извършване на фалшиви изявления и писания“ и „Заговор за извършване на фалшифициране от първа степен“, сред другите изброени обвинения.

(Докладване от Тимъти Ахман; Писане от Сюзън Хеви; редактиране от Рами Аюб и Хауърд Голър)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР