(Ройтерс) - Центровете за контрол и превенция на заболяванията на

...
(Ройтерс) - Центровете за контрол и превенция на заболяванията на
Коментари Харесай

CDC ускорява освобождаването на 77 000 допълнителни дози от лекарството за RSV на Sanofi-AstraZeneca

(Ройтерс) - Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати оповестиха в четвъртък, че са ускорили освобождението на повече от 77 000 спомагателни дози Sanofi и Лекарството Beyfortus за респираторен синцитиален вирус (RSV) на AstraZeneca.

Допълнителните дози, които CDC сподели, че ще бъдат разпределени неотложно на лекари и лечебни заведения, ще оказват помощ за възстановяване на наличността на лекарството в миг, когато нараства броят на случаите от заболяването изпреварва предлагането.

Beyfortus беше утвърден по-рано тази година за попречване на заболяването при бебета и дребни деца.

CDC сподели, че организацията, дружно с Администрацията по храните и медикаментите на Съединени американски щати, ще продължи да бъде в стеснен контакт с производителите, с цел да обезпечи съществуването на спомагателни дози до края на тази година и началото на 2024 година, с цел да отговори на търсенето.

AstraZeneca по-рано сподели, че ще даде приоритет на пазара на Съединени американски щати за спомагателни дози от Бейфортус. Неговият френски сътрудник Sanofi сподели на 20 октомври, че следи " невиждано равнище " на търсене на лечението.

RSV е нормално сезонен респираторен вирус, който нормално предизвиква леки признаци, сходни на простуда. Все отново кърмачетата и по-възрастните имат по-висок риск от развиване на тежка форма на RSV.

Центърът за надзор на болесттите също издаде предизвестие през октомври, че има лимитирано предложение на лекарството Beyfortus, и посъветва лекарите да дадат приоритет на тези под 6 години месеца или със съпътстващи здравословни проблеми.

Случаите на RSV в Съединени американски щати започнаха внезапна възходяща наклонност в средата на октомври и бяха на най-високото равнище от януари предходната зима с 4952 случая, открити посредством тестване през седмицата завърши на 4 ноември, съгласно уеб страницата на CDC.

Миналата година Съединени американски щати означиха скок на деца под 5-годишна възраст, приети в болница за респираторни вируси, в това число RSV.

RSV е на върха причина за хоспитализация измежду кърмачета, което води до към 1% до 3% от децата под 12-месечна възраст, приети в болница в Съединените щати всяка година, съгласно Американската академия по педиатрия.

(Тази история е поправено, с цел да се каже, че CDC е ускорил освобождението на дози, а не е пуснал дозите, в заглавието и параграф 1)

(Доклад от Khushi Mandowara и Bhanvi Satija в Бенгалуру; Редактиране от Shounak Dasgupta)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР