(Ройтерс) - Шефът на конгломерата Сахара Субрата Рой почина във

...
(Ройтерс) - Шефът на конгломерата Сахара Субрата Рой почина във
Коментари Харесай

Шефът на индийския конгломерат Сахара Субрата Рой почина

(Ройтерс) - Шефът на конгломерата Сахара Субрата Рой умря във вторник заради сърдечно-респираторен арест, се споделя в изказване на компанията.

Рой беше признат в болница в Мумбай в неделя и умря след затруднения, произлизащи от метастатично злокачествено заболяване, хипертония и диабет, съгласно компанията.

Сахара, в миналото спонсор на националния тим по крикет на Индия, беше въвлечена в борба с пазарен регулатор SEBI за погашение на милиарди долари на вложители, които са вложили парите си в скица за облигации, която по-късно беше оповестена за противозаконна.

Рой, създателят и ръководителят на Sahara, беше задържан през март 2014 година за това, че не участва на чуване за пренебрежение към съда и беше пуснат под гаранция от 2016 година Той отхвърли да е направил непозволено деяние.

Активите на Sahara в един миг включват хотел Plaza в Ню Йорк и Grosvenor House в Лондон. Рой също беше съсобственик на някогашния тим на Формула 1 на Форс Индия.

Сахара и Рой бяха в светлината на прожекторите през 2020 година, откакто получиха областен съд да спре стартирането на сериала на Netflix „ Bad Boy Billionaires “ с присъединяване на Рой, наред с други, потвърждавайки, че това ще навреди на репутацията му.

Netflix по-късно пусна шоуто, откакто съдът анулира възбраната си.

(Репортаж от Гурсимран Каур и Мария Поннежат в Бенгалуру; Редактиране от Shounak Dasgupta)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР