Ройтерс разпространи видеозапис на мъж, стоящ пред развалините и слушащ

...
Ройтерс разпространи видеозапис на мъж, стоящ пред развалините и слушащ
Коментари Харесай

Спасители от Турция: Температурите падат, рискът от хипотермия нараства опасно

Ройтерс популяризира видеозапис на мъж, изравен пред руините и слушащ затрупана жена, която го моли да й помогне. Удря нещо железно. Той е обезверен, тъй като не може да й помогне. Казва още, че децата са долу. Това е един от най-шокиращите фрагменти след двете опустошителни трусове в Турция.

" Слушайте това, викат ни, закопани са, викат ни, само че никой не идва при тях. Живи са, само че не можем да ги извадим. Виждате ли, майка ми и татко ми са в тази разрушена постройка. Не мога да ги доближи. Как можем да ги спасим? Никой не е идвал от сутринта. Викат ни, чуйте ги – споделя Дениз, който плаче, тъй като не може да стигне до оживелите.

Само в Хатай са разрушени над 1000 здания. На помощ пристигна доброволец от Анкара.

" Спасих жена, това е човешки живот. Тук няма работа за сигурност, няма войска, няма никой. Останаха - споделя доброволецът.

През нощта от руините е извадено момиченце в прашна пижама. Първите й думи бяха: Къде е майка ми?

Спасители и доброволци рискуват живота си, с цел да извадят блокираните под руините хора.

Температурите падат. Рискът от хипотермия нараства рисково.

" Децата ни са тук, какво да вършим? Вижте тази постройка, тя е на половина срутена, рискуваме цялата да се срути върху нас. Но какво да вършим? Така ни назовават, хора са. "

" Близките ми починаха, племенницата ми умря, беше на 17 години. Снаха ми и трите й деца са под руините. Молете се за нас, молете се за нас. Нямаме никого, огледайте се, няма никого.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР