(Ройтерс) - Игор Гиркин, виден ултранационалист в ареста в Русия,

...
(Ройтерс) - Игор Гиркин, виден ултранационалист в ареста в Русия,
Коментари Харесай

Лежащият в затвора руски националист се номинира за президент

(Ройтерс) - Игор Гиркин, изтъкнат ултранационалист в ареста в Русия, очакващ правосъден развой по обвинявания в подбудителство към екстремизъм, се номинира да се кандидатира за президент през 2024 година в известие, прочетено от негово име в събота, сподели онлайн новинарският канал SOTA.

Гиркин сподели от ареста през август, че би бил по-добър президент от Владимир Путин, който той разказа като " прекомерно благ ". Неговите мнения по това време бяха примесени с подигравка и той се счита за малко евентуален противник.

В обява в своя канал в Telegram SOTA разгласява видеоклип на Олег Нелзин, който разказва като съпредседател на група назовава Руско придвижване за Стрелков, четейки писмо от Гиркин на конференция.

Писмото инструктира неговите почитатели да основат щаб и да стартират да събират подписи за неговата кандидатура, сподели СОТА. Поддръжниците на Гиркин споделиха през септември, че наказателното му следствие е удължено до 18 декември.

Гиркин, който загуби обжалването на предварителното задържане в московски съд през август, е най-известен на Запад с задочната му присъда от холандски съд за ролята му в свалянето на малайзийски пътнически аероплан над Източна Украйна през 2014 година

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че Путин има невиждана поддръжка и че би спечелил голямо болшинство, в случай че той избяга.

(Репортаж от Илейн Монаган във Вашингтон; редакция от Клелия Озиел)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР