Рояци крилати труженички се тълпят около Питър Дейвис, докато пчеларят

...
Рояци крилати труженички се тълпят около Питър Дейвис, докато пчеларят
Коментари Харесай

Пожарите в Австралия са поразили убежището на рядък вид пчели

Рояци крилати труженички се тълпят към Питър Дейвис, до момента в който пчеларят разтоварва скъпата си жужаща стока в новия й дом в част от южния австралийски остров Кенгуру, която не е опустошена от скорошните горски пожари, съобщи Ройтерс.

След като губи съвсем половината от своите 1200 кошера с лигурски пчели, Дейвис се надява, че преместването на останалите на незасегнато от огнената буря място на острова с достъп до обичаната им храна Eucalyptus cladocalyx, ще помогне за спасяването им, предава Българска телеграфна агенция.

Остров Кенгуру, отстоящ на 15 000 километра от родния дом на пчелите - Лигурия, Италия, приютява считаната за последната в света генетично чиста популация на типа.

Лигурските пчели са импортирани в Южна Австралия през 1885 година От тогава управляващите не разрешават въвеждането на всевъзможен различен тип пчели или мед, трансформирайки остров Кенгуру в резерват за редките инсекти.

Пожарите опустошиха една трета от острова, отнемайки живота на двама души и унищожавайки към една четвърт от към 4000-те хиляди кошера с лигурски пчели, както и евкалиптовите растения, с които се хранят.

" Ще са ни нужни 15 години, с цел да възстановим вредите ", споделя Дейвид Клифърд, различен локален производител на мед. Клифърд добавя, че въпреки да не са наранени от пожарите, пчелите му са " извънредно дезориентирани " и " по-агресивни " от нормално след преместването.

Лигурският мед се употребява в производството на редица първокласни артикули, измежду които кремове и свещи.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, трябва
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР