Royal Philips NV обмисля продажбата на бизнеса си с домакински ...

Royal Philips NV обмисля продажбата на бизнеса си с домакински

Philips продава подразделението си за домакински уреди

Royal Philips NV обмисля продажбата на бизнеса си с домашен уреди, генериращ годишни доходи от продажби в размер на 2,3 милиарда евро (2,5 милиарда долара), като част от проекта да основния изпълнителен шеф Франс ван Хутен за преобръщането на холандската компания в производител на здравно съоръжение.

Продажбата на подразделението, което създава разнообразни уреди – от кафемашини до пречистватели на въздуха, ще отнеме сред 12 до 18 месеца, а активът се чака да провокира „ огромен интерес ", твърди изпълнителният шеф, представен от Bloomberg.

Раздялата с бизнеса „ ще помогне за усилване на личния фокус на Philips върху здравните технологии, защото ние сме в положение да увеличим още повече това портфолио “, споделя Ван Хутен в изявление.

Някога свързваният най-вече с електрониката и светлината техника тръст се конкурира в новия си главен бизнес сегмент – технологиите в областта на опазването на здравето, с немския Siemens-Healthineers.

Под ръководството на Ван Хутен Philips изостря фокуса си към разгръщане на активността на пазара за грижа за здравето. Преди 4 години компанията продаде акции в подразделението си за осветителни тела, което в този момент се споделя Philips Lighting, в първично обществено предложение през май и възнамерява да продаде бизнеса си със светещи диоди Lumileds през втората половина на годината, откакто се отхвърли от към този момент контрактувана договорка по-рано през 2016 година поради регулаторни проблеми .
Philips желае да откри „ добър дом “ за подразделението си за артикули за бита, съобщи Ван Хутен. Трябва да има равномерен преход за чиновници, сътрудници и клиенти. Дивизията създава с изключение на всичко друго безжични прахосмукачки, фритюрници с парещ въздух, кафе машини, парни ютии и пречистватели за въздуха. Неговият марж на печалба е под междинния за Philips, сподели Ван Хутен. Той е приблизително 13,2 % за групата за предходната година. Бизнесът за опазването на здравето и персоналните грижи няма да се повлияе от проектите за продажба, съобщи Philips.


Компанията, която продава разнообразни артикули, вариращи от четки за зъби до медицински системи за визуализация, разгласи и финансовите си резултати за последното финансово тримесечие на 2019 година Сравнимите доходи от продажби са нарастнали с 3,3%, под междинната оценка за растеж от 5,2% на анализаторите. Акциите поевтиняват леко с 0,2% до 44,20 евро към 11:01 ч. в Амстердам, където е основана компанията.
Philips „ ремонтира “ подразделението си Connected Care, което към момента не дава отговор на упованията. Въпреки че търсенето на безжични цифрови монитори пораства, Ван Хутен би трябвало да понижи разноските и да поправи веригата за доставки на съставни елементи, развалена от комерсиалните мита. Рентабилността в поделението се уголемява до 19,4% на фона на някои признаци за възстановяване на продуктивността.
Тъй като комерсиалната война като че ли отслабва, Ван Хутен съобщи, че в този момент се пробва да се оправи с възможните последици от ковид в Китай – пазар с двуцифрен напредък, който носи към 15% от приходите. Сред основните опасности е спад в потребителското доверие, както и ново нарушение на веригата на доставки.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg