Ротацията може да се направи най-лесно, ако стана външен министър

...
Ротацията може да се направи най-лесно, ако стана външен министър
Коментари Харесай

Денков отсече: Ротацията може да мине най-лесно, ако стана външен министър

Ротацията може да се направи най-лесно, в случай че стана външен министър – с Мария Габриел да сменим местата си. Премиерът и външният министър имат особена роля в ръководството. Това са двамата индивида, които най-често работят дружно в интернационалните връзки. Това съобщи министър-председателят Николай Денков, който дава отговор за осми път на въпроси на жители и публицисти във Facebook.

„ Винаги съм защитавал правилото, че министрите не са на една или друга партия.

Те са хора, определени, откакто са получили утвърждението и на двете страни на партийните водачи, в този момент ще бъде и на двамата премери “, акцентира Денков.

„ Важно е министърът да си прави работатата и да работи в екип с всички останали. Дали котката е черна или бяла няма значение, значимото е да лови мишки. Трябва да престанем с това партийно разделяне, в случай че желаеме да работим дружно “, сподели Николай Денков.

„ Министрите би трябвало да си правят работата и да нямат партийни пристрастия. Ако не се оправят, би трябвало да си тръгнат по професионални аргументи, съобщи министър председателят. ГЕРБ много заблуждава публиката, че те нямат никакво отношение към състава на Министерския съвет, това не е по този начин, акцентира Денков. Още като се съставяше кабинетът, ние сме обсъждали кои са вероятните лица. Част от хората, които в този момент са в Министерския съвет, са препоръчани от Мария Габриел. Твърдението, че ГЕРБ има единствено Мария Габриел не подхожда на истината “, сподели Денков.

„ Важно е министърът да си прави работата,

би трябвало да престанем с това партийно разделяне, в случай че желаеме да работим дружно, сподели Денков. Нищо не се опитваме да вземем на ГЕРБ, добави той и акцентира, че цялата теза по какъв начин ГЕРБ ще бъдат ощетени, е несъстоятелна. Министрите не са „ пешки “ на никого, те имат голяма власт и би трябвало да се отнасяме с почитание към тези хора, сподели още Денков.

 

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР