Ротация ще се състои, правителство ще има, може да не

...
Ротация ще се състои, правителство ще има, може да не
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Атанас Атанасов: Ротация ще се състои

Ротация ще се състои, държавно управление ще има, може да не е елементарно. В момента се прави разбор, разискват, тъй че процесът тече. Това съобщи Атанас Атанасов – ПП-ДБ, в коридорите на Народното събрание.

Още гледайте във видеото на SafeNews: 

 

Държавата ни има потребност от непоклатимост и държавно управление.

Съществува вид, в който и госпожа Габриел, и господин Денков може да имат роля във външната политика. Ще се разберем “, добави Атанасов.

Проблемът е кой е слагал чадъри.

Покровителството е значимо. Документацията по няколко преписки са ясни. С просто око се е виждало това нещо. Ако службите си бяха на място и бяха направлявали тези процеси, нямаше да го има този клуб и този да го убият “, сподели още Атанасов.

 

SafeNews припомня, че въпросът дали ще я бъде ротацията породи след спор сред сътрудниците в сглобката при кого ще отиде постът външен министър. От ПП-ДБ са срещу Мария Габриел да съвместява поста министър председател и външен министър след ротацията, до момента в който от ГЕРБ упорстват Министерство на външните работи да остане при тях, като даже са склонни да предложат друга кандидатура. Позицията на Движение за права и свободи е, че външно министерство би трябвало да си остане за ГЕРБ.

„ Аз съм оптимист. Държавата е постоянна сега. Трябва да се случи тази ротация и да го има това държавно управление. Ясно заявиха всички, че на 6 март ще има оставка и би трябвало бързо да се случи всичко ”, съобщи Делян Пеевски.

На този стадий към момента няма информация дали и кои министри от кабинета ще си тръгнат. Няма решение и на разногласието за това кой ще поеме Министерството на външните работи. Партийните водачи оповестиха, че са оставили решенията в ръцете на Николай Денков и Мария Габриел, а от ходовете им зависи ще има ли ротация, или нови избори.

Дали при ротацията ще бъде подписано съдружно съглашение към момента не е ясно, само че от ПП-ДБ обявиха, че ще упорстват за ясно написани задължения.

 

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР