Ротация няма да бъде възможна. Хората на върха в управлението

...
Ротация няма да бъде възможна. Хората на върха в управлението
Коментари Харесай

Иван Демерджиев не очаква изненади в ротацията

Ротация няма да бъде допустима. Хората на върха в ръководството остават едни и същи. Това съобщи някогашният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по Българска национална телевизия.

" Една наклонност на принуждение още веднъж се завръща в Министерство на вътрешните работи, а тя се придвижва и на улицата ", добави той.

Когато няма ясна индикация от управлението на една система по какъв начин би трябвало да постъпват чиновниците те изпадат в безучастие, безапелационен е някогашният министър. Той напомни, че по негово време случаите са били свързани с служители на реда, които се опитвали да възпират незаконна миграция.

По думите му фокусът не би трябвало да бъде ориентиран единствено върху дейностите на служителите на реда, тъй като те са функционалност от метода, по който се ръководи системата .

" Това, което знам аз е, че връзките сред министъра и основния секретар не са по-добри от тези, които бяха преди този момент. Самоцел им е да ръководят дружно, само че не се сплотяват към една обща цел и концепция ", добави Демерджиев.

Според него в полицейските коли наложително би трябвало да има камери, които да демонстрират по какъв начин реагира един служител на реда . Той напомни, че концепцията за камерите е прокарана още по негово време.

" Ръководството е това, което би трябвало да вземе отношение. Има значително камери сега, а и самият бюджет на Министерство на вътрешните работи разрешава да се закупят още ", изясни Демерджиев.

По отношение на измененията в Конституцията , свързани със правосъдната промяна, някогашният вътрешен министър съобщи, че промените са вярно заложени, само че следейки това, което идва от екипа на президента, разбирал, че това, което ще бъде доразписано в обособените закони е главната част от така наречен правосъдна промяна.

" Това не е правосъдна промяна ", добави той.
 Демерджиев не вижда в новата Конституция правосъдна промяна
Демерджиев не вижда в новата Конституция правосъдна промяна

А юридическа непросветеност и правна неграмотност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР