Ротация на учениците от 5-и до 12-и клас в столицата

...
Ротация на учениците от 5-и до 12-и клас в столицата
Коментари Харесай

Учениците от 5-и до 12-и клас в София минават на ротация

Ротация на учениците от 5-и до 12-и клас в столицата от през днешния ден. Причината - високата заболеваемост от COVID-19. Нараснал е и броят на болните учители и възпитаници. Броят на учителите в карантина роди куриоз в столичното 81-во учебно заведение. От над 1300 възпитаници през днешния ден единствено 15 деца бяха на учебно заведение или един четвърти клас.

От през днешния ден в София на учебно заведение присъствено са единствено учениците от 1-ви до 4-ти клас както и тези от 7-и, 10-и и 12-и клас, защото им предстоят Национално външно оценяване и матури. Вкъщи останаха учениците от 5-и, 6-и, 8-и, 9-и и 11-и клас. Нараснаха и процентите на карантинираните възпитаници и учители в столицата - надлежно на 3,89 и 5,26.

Ситуацията с многото заболели учители в столичното 81-во учебно заведение роди куриоз. В учебното заведение от всички класове, от първи до дванайсти, през днешния ден учеше единствено един.

От през днешния ден единствено 4 " Ж " при нас от начален стадий са в присъствено образование, всички други класове минаха в онлайн образование заради възходящия брой болни педагогичен експерти, сподели Мартин Симеонов, заместник-директор на 81-во СОУ.

Липсват 20 учители от общо 115. Опитали със заменяне, само че се оказало, че на обособени преподаватели се събирали по повече от 10 образователни часа дневно.

В начален стадий броя на болните педагози била най-голяма. И въпреки всичко учителката на 4 " Ж " и родителите на децата настояли да те да останат присъствено.

Госпожата, която е на 4 " Ж " клас, госпожа Венера Илиева изрази единодушието си и смяташе, че ще се оправи с образованието тук в учебно заведение, ние няма по какъв начин да откажем това, добави Мартин Симеонов, заместник-директор на 81-во СОУ.

В идващите пет дни обаче в 81-во приблизително учебно заведение ще има единствено един клас. И то в понижен състав - 15 от 19 деца. А от 29 януари до 6 февруари учениците ще излязат във почивка, защото министерството реши дните от 31 януари до 4 февруари да са неучебни.

И едно конкретизиране за родителите, чиито деца до 14 години са онлайн. Ако те излязат в насилствен неплатен отпуск, с цел да ги гледат, то те могат да употребяват финансова помощ от 650 лв. месечно за едно дете и 975 лв. за две и повече деца. Има и подоходен аршин.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР