Ротационното правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е нелогично. Разбира се,

...
Ротационното правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е нелогично. Разбира се,
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: „Промяната“ легитимираха Борисов

Ротационното държавно управление сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е нелогично. Разбира се, че пред обществото ще бъде показано в полза на България, само че аз считам, че това e нездрава структура на нездрава основа.

Това съобщи в ефира на Евронюз България някогашният вътрешен министър и ръководител на Републиканци за България Цветан Цветанов.

„ Това ще докара до вътрешни земетресения във всяка една от политическите сили, които вземат участие в този формат. „ Промяната “ се появиха като смяна против статуквото на ГЕРБ и модела „ Борисов “. В един миг следим напълно друга теза - сядаме да бъдем сътрудници с тези, които до през вчерашния ден си казвал, че би трябвало да бъдат разследвани. Как ще обясниш на хората за какво правиш това взаимно ръководство и то на ротационен принцип. При състояние, че идват локални избори. Как ще обясниш на претендентите за кметове - ние сме политически разнообразни субекти, борим се срещу модела на локална власт, тъй като това беше повтаряно неведнъж “, попита Цветанов.

„ Ако приемем всичко това, което се случваше през последните две години с неспособност за сформиране на постоянно държавно управление, за Борисов беше значимо всички да влязат под общия знаменател „ всички сме маскари “. Виждате, че последните две акции бяха на взаимни нападки кой какво е откраднал “, добави политикът.

„ Промяната “ сега са в по-неизгодната обстановка, тъй като за ГЕРБ е значимо това, което се случва сега да може да отидат на локалните избори и тогава в случай че могат да преповторят резултат, подобен с този от 2019 година Защото знаем, че гръбнакът на една партия и едно бъдещо ръководство минава през локалната власт “, акцентира Цветанов.

„ Промяната “ легитимираха Борисов в този политически развой и той стартира да лидира процеса. Политическа партия доста по-лесно щяха да го обяснят на гласоподавателите си, в случай че екипите, които вземат участие в тези договаряния, в случай че имаше наличие преди да се организира тази лидерска среща “, уточни Цветан Цветанов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР