Ротационно правителство не е новост или български патент. Това написа

...
Ротационно правителство не е новост или български патент. Това написа
Коментари Харесай

От Фейсбук: Успешни опити за ротации е имало три пъти досега - в Израел и в Ирландия

Ротационно държавно управление не е оригиналност или български патент. Това написа във Facebook страницата си Давид Леви, от Израелски център за просвета и просвета в България.

" Успешни ротации е имало единствено три пъти в новата история. Два пъти в Израел и един път в Ирландия. Всички останали опити са се проваляли, като преди настъпването на ротацията държавното управление се разпада и се стига до нови избори.

Как ще сработи първият подобен опит в България? Първите 9 месеца свършват през Февруари 2024, т.е. откакто сме износили локалните избори и новата конструкция на локалната власт е родена. Мотивите за нови, парламентарни избори, които могат да дадат друг резултат ще бъдат доста и мощни. Политическата драма е надалеч от своя край.

Давид Леви напомня още:

" Шимон Перес и Ицхак Рабин изкараха цялостен мандат, на ротационен принцип, само че те бяха от една партия... Бенет и Лапид също се завъртяха, само че Натаняу ги смъкна от власт... Той е цар на тези завъртания без довъртания. Интересно коя от страните на тукашната ротация е посъветвал... "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР