Ротари клуб – Берковица изпълни проект за подобряване на детското

...
Ротари клуб – Берковица изпълни проект за подобряване на детското
Коментари Харесай

Дариха дигитален ехограф на МБАЛ-Берковица

Ротари клуб – Берковица извърши план за възстановяване на детското здраве, предварителна защита и качествено лекуване на болести на дихателните пътища, като подари на детско поделение на болничното заведение мултифункционален цифров ехограф, електрическа аспирационна помпа (вакуум аспиратор) и 2 броя инхалатори.
В момента се организира образование на медицинския личен състав за работа с него. Основната целева група по плана са децата на територията на община Берковица, община Вършец и община Георги Дамяново, които са евентуални пациенти в детско болнично поделение.
През последните години се усили броят на респираторните болести, както и рискът за прекосяването им в хронични такива. Използването на модерна и качествена инсталация за лекуване е съществена причина за повишение здравето на децата и елиминиране на риска от хронични болести. С модерния ехограф ще се правят бърза и точна диагностика, която в редица случаи е решаваща за спасяването на детски живот.
Наличието на актуалната и качествена инсталация за лекуване ще способства за повишение здравето на децата, елиминиране на риска от хронични болести, предварителна защита и качествено лекуване на болести на дихателните пътища.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР