Ротари Интернешънъл, глобална мрежа от лидери и професионалисти, посветени на

...
Ротари Интернешънъл, глобална мрежа от лидери и професионалисти, посветени на
Коментари Харесай

Ротари празнува 118 години служба на обществото на 23 февруари

Ротари Интернешънъл, световна мрежа от водачи и експерти, отдадени на службата на обществото, празнува 118-ата си годишнина на 23 февруари 2023 година. На тази дата Ротари отбелязва повече от век своя ангажимент да влияе позитивно върху света посредством своите филантропични старания.

Ротари е учредена на 23 февруари 1905 година от Пол Харис, юрист от Чикаго. Оттогава Ротари се е трансформирала в световна организация с над 1,4 милиона членове допълнително от 200 страни и територии, които трансформират живота на общностите по целия свят посредством значими и устойчиви планове. Членовете на Ротари са мъже и дами от всички сфери на живота - изобретателни хора на действието, които работят дружно за вдъхновяващи дела. Девизът на Ротари " Service Above Self / За Безкористна Служба " отразява полезностите на организацията – другарство, честност, разнообразие, работа и водачество, които управляват работата на членовете ѝ за възстановяване на живота на хората по света.

През годините Ротари Интернешънъл и Ротари България са осъществили голям брой планове, ориентирани към поощряване и запазване на мира, обезпечаване на чиста питейна вода, подкрепяне на образованието, премахване на заболяванията, подкрепяне на майчиното и детско здраве, възстановяване на икономическото развиване на локално равнище, запазване на околната среда и понижаване на бедността.

Някои от най-значимите приноси на Ротари включват основаването на Фондация Ротари преди над 100 години, която е вложила над 4 милиарда $ в филантропични начинания, световното премахване на полиомиелита посредством партньорството на Ротари с други организации като УНИЦЕФ и СЗО, насърчаването на мира и разрешаването на спорове и даването на филантропична помощ на нуждаещите се общности.

Дистрикт Гуверньорът на Ротари България, Виолина Костова показа с всички български Ротарианци, Ротарактори и Интерактори:

„ Това е денят, в който и ние, българските ротарианци, честваме и сме горди да бъдем част от тази изключителна организация. Но Ротари е доста повече от това. Ротари е неповторимо семейство, тъй като всеки наш член е приел за своя идея да оказва помощ на обществото дарявайки своето време и средства “. Всеки един от нас освен съпреживява фантазията на Пол Харис, само че и работи интензивно тя да бъде настояща през днешния ден и в утрешния ден.

Днес, ние преоткриваме Ротари по нов метод, тъй като светът се трансформира, и ние с него.

Всеки ден, към този момент 90 години, българските Ротарианци влагаме своята пристрастеност и старания в осъществяването на планове и дела, които имат трайно влияние в обществото. Защото Ротарианците сме хора на действието! “

„ Каквото и да значи Ротари за нас, светът ще ни оцени по резултатите, които реализираме “, е споделил създателят на Ротари, Пол Харис. 118-ата годишнина на Ротари е празник на един век работа, само че също по този начин е увещание за решаващата роля, която Ротари и нейните членове играят в оправянето с най-неотложните провокации в света. Чрез своя ангажимент за безкористна работа, членовете на Ротари не престават да трансформират общностите, на които служат, оставяйки трайна диря в живота на хората на всички места по света.

Ротарианците всекидневно работят за един по-добър свят за всички и приветстват водачи и експерти от всички среди да се причислят към тази задача.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР