Роснефт и Китайската национална петролна корпорация (CNPC) преминаха към плащане

...
Роснефт и Китайската национална петролна корпорация (CNPC) преминаха към плащане
Коментари Харесай

Роснефт и китайската CNPC преминаха към заплащане на суровините в национални валути

Роснефт и Китайската национална петролна корпорация (CNPC) минаха към заплащане на първични материали в национални валути. Това се показва в прессъобщението на съветската компания, оповестено на 16 юни след срещата със CNPC на Петербургския интернационален стопански конгрес (SPIEF).

„ Една от основните области на съдействие сред „ Роснефт “ и CNPC е доставката на нефт, чийто размер, в сходство със съществуващите контракти, доближава 40 милиона тона годишно. В същото време фирмите към този момент са минали към заплащане на първични материали в национални валути “, се споделя в изказването.

От " Роснефт " означават също, че съдействието им с CNPC има забележителен принос за постигането на задачата, сложена от водачите на двамата страни, която включва реализиране на търговски оборот сред Русия и Китай в размер на 200 милиарда $. Руската компания чака, че размерът на взаимната търговия ще надвиши това равнище още през 2023 година.

По-рано, на 22 март, ръководителят на Роснефт Игор Сечин сподели, че компанията сполучливо взаимодейства с CNPC в редица области и позволява опцията за разширение на съдействието, допринасяйки за енергийния разговор сред Русия и Китай. По време на диалозите страните разискаха въпроси на двустранното съдействие, в това число в региона на изследването, производството, доставките на нефт и ръководството на въглеродните излъчвания.

На 4 февруари Роснефт и CNPC се договориха да си сътрудничат в региона на нисковъглеродното развиване. Това стана по време на визитата на съветския президент Владимир Путин в Пекин.

В същия ден Роснефт и CNPC подписаха съглашение за доставка на 100 милиона тона нефт за Китай през Казахстан в продължение на 10 години. Споразумението беше реализирано по време на визитата на съветската делегация, водена от президента Владимир Путин, в Пекин.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР