Роскосмос планира да изстреля биологичния спътник Бион-М-2 с мишки и

...
Роскосмос планира да изстреля биологичния спътник Бион-М-2 с мишки и
Коментари Харесай

Роскосмос изстрелва Бион-М-2 през 2024 г.

" Роскосмос " възнамерява да изстреля биологичния сателит " Бион-М-2 " с мишки и мухи на борда не по-късно от 31 юли 2024 г . Това заяви за ТАСС ръководителят на Научно-техническия план - заместник-главният конструктор на Института по медико-биологични проблеми (ИМБП) на Руската академия на науките, лекар на биологичните науки Владимир Сичев.

Биологичният сателит ще бъде изведен в орбита като подготовка за по- нататъшното основаване на съветската орбитална станция (РОС).

" Времето за изстрелване не се е трансформирало, възнамерява се да бъде изстреляно през 2024 г . Има график за догонване, който гласи, че изстрелването би трябвало да се състои не по-късно от 31 юли, ", сподели Сичев.

Първоначално беше планувано устройството да бъде изпратено в орбита с надморска височина 800 км (орбиталната височина на Международната галактическа станция (МКС) е 400 км). " Цялото съоръжение се създава през цялото време, не се вършат специфични промени в това съоръжение, в противоположен случай няма да можем да летим през 2024 година Следователно оборудването, което е основано в началото, ще бъде употребявано, без значение от каква орбита ще бъде устройството влетят ", означи Сичев.

По думите му сега не престава процесът на основаване на бордово и научно съоръжение.

" Подготовката на галактически транспортен съд включва цяла поредност от работи, които са свързани освен с научното, само че и с бордовото съоръжение. След това те минават разнообразни проби, в това число в работилницата. След тяхното довеждане докрай устройството ще бъде изпратено в Байконур Космодрум Част от оборудването за " Бион-М-2 " към този момент е предадено на основния реализатор - РЦК " Прогрес " АД, част се тества, има съоръжение, което ще бъде доставено преди Нова година, а друго след тази дата ", добави експерт.

" Роскосмос " разкри повода за неуспеха на " Луна 25 "

Провал на галактическите упоритости на Кремъл

Сичев също сподели, че смяната в орбитата не е повлияла на състава на животните: 75 мишки и плодови мухи ще бъдат изпратени на биосателита. " Всички, които в началото бяха планувани, ще летят ", сподели той.

" Бион " е серия от вътрешни галактически кораби за биологични проучвания. По-специално, учените се интересуват от резултатите на радиацията и безтегловността върху живите организми. Основен обект на проучване в границите на плановете Бион-М са мишките.

Също по този начин благодарение на устройството би трябвало да бъдат изпратени в орбита мухи, растения и микроорганизми. Първият подобен уред, наименуван Космос-605, е изстрелян през 1973 година

През 2013 година в орбита беше насочен първият сателит от серията " Бион-М ". На борда му в космоса живяха гекони, охлюви и колонии разнообразни микроорганизми.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg