Росица Матева разкри подробности за видеонаблюдението на изборите.Една секция, една

...
Росица Матева разкри подробности за видеонаблюдението на изборите.Една секция, една
Коментари Харесай

Матева, ЦИК: Една камера във всяка секция на изборите

Росица Матева разкри детайлности за видеонаблюдението на изборите.

Една секция, една камера. Всяка бюлетина би трябвало да се вижда на камера. Обмисляме и по-голям шрифт на бюлетините, с цел да се виждат по-добре. Това съобщи Росица Матева от ЦИК в ефира на Нова телевизия.

Тя разясни също по този начин, че ще има има и тон, с цел да може и да се чува, и да се вижда.

„ Ако има механически проблем – техническото застраховане е обвързване на Министерски съвет, предоставено след решение от през вчерашния ден на Електронно обслужване. Предвидили сме те да се включват от ръководителя на СИК. Може да има проблеми с интернет, само че за там общинските администрации би трябвало да обезпечат Wi-Fi за това ”, добави тя, написа novini.bg.

На въпрос по отношение на това дали при положение на липса на запис от една секция  протоколът би бил недействителен, тя съобщи: „ Не сме взели такова решение. Всяка СИК предава записа в РИК и той би трябвало да пристигна в ЦИК дружно с книжата и материалите. В чужбина няма да има видеонаблюдение, по този начин е решил законодателят, както и в преносимите СИК, в лечебните заведения и пандизите. ”

„ Не закъсняваме за нищо, не се тормозим. Вземаме дори по-рано решенията. Регистрирани са 16 партии и 7 обединения, имаме три отхвърли – две партии и една коалиция, чакаме още пет партии и обединения да се ревизират и в случай че подписките им не са ОК, ще заличим регистрацията им ”, добави тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР