Росица Кирова, която днес се закле като депутат от ГЕРБ,

...
Росица Кирова, която днес се закле като депутат от ГЕРБ,
Коментари Харесай

Депутатката от ГЕРБ Росица Кирова - съдружничка с косовски наркобос

Росица Кирова, която през днешния ден се закле като народен представител от ГЕРБ, е съучастник на фамозния косовски наркобос Исмет Османи – Цури, задържан през 2019 година в Прищина, разкрива уеб сайтът bird.bg. Дамата от Видин - сестра на ковчежника на Таки - Константин Върбанов, за която 19’ нееднократно ви споделя и станала известна, откакто някогашният министър председател Бойко Борисов я повози в джипката си и я назначи за лидер на листата на ГЕРБ. Преди да се обявява обществено с Борисов, Кирова беше координатор на ИТН за Видин, предложила се е и на Мая Манолова.
Кирова и Османи дружно с още две лица са основали акционерното сдружение Цитадела БГ АД през ноември 2004 година В него Османи взе участие с 20% от акциите. Предметът на активност е произвеждане на строителни материали, лепила и сухи смеси, както и строителство.
Три месеца откакто става акционер в Цитадела БГ, немското разузнаване BND написа за Османи следното: ОСМАНИ Исмет, наименуван Цури, косовски албанец с база в КОСОВСКА МИТРОВИЦА, занимава се с контрабанда на цигари, опиати и гориво (марихуана, хероин) и се смята за изключително рисков. Поддържа тесни връзки с UCK и с ТАЧИ, който през 1998 би трябвало да е поддържал мощно финансово, както и с ИБИШИ Нуредин (контрабанда).
Преди това Исмет Османи е упоменат и в отчет на сръбската полиция прочут като “Бяла книга на сръбската проведена престъпност”, изминал през 2000 година, представен от сътрудниците на OCCRP от сръбския проверяващ портал Krik.rs. Според него Османи е водач на незаконна организация, участваща в интернационалните канали за трафик на опиати, а в Сърбия работи в тясно съдействие със Звонко Вееселинович, който купува опиатите от Османи и ги придвижва в Сърбия, а в противоположна посока продава на албанците оръжие.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР