Росица Димитрова е новата директорка на "Гранична полиция"Тя е назначена

...
Росица Димитрова е новата директорка на "Гранична полиция"Тя е назначена
Коментари Харесай

Иван Демерджиев махна шефа на Гранична полиция

Росица Димитрова е новата директорка на "Гранична полиция "

Тя е назначена на мястото на Деян Моллов. Рокадата е от през днешния ден и е по заповед на вицепремиера и вътрешен министър Иван Демерджиев, написа.

Моллов пое поста предходната година. Той се прочу като индивидът, Стоян Зайков-Чане, който през 2019 година в Костенец умъртви двама души и 20 дни се укриваше, преди Моллов да го открие. Тогава Зайков се самоуби.

Засега не са известни претекстове за махането на Моллов. На стола му сяда досегашната му заместничка Росица Димитрова. Тя има магистърска степен „ Икономика “ от Университета за национално и международно стопанство и магистърска степен „ Право “ от Югозападния университет „ Неофит Рилски “.

Работи в Министерство на вътрешните работи от 2003 година. Заемала е изпълнителски длъжности - действен служащ и проверяващ служител на реда в ДАТО и Столична дирекция на вътрешните работи.

От 22.10.2015 година е шеф на отдел „ Противодействие на контрабандата и престъпността през държавната граница “ в Главна дирекция „ Гранична полиция “.

Това е трета промяна на управителен кадър в Министерство на вътрешните работи, откогато Демерджиев пое поста. Той махна шефа на полицията Венцислав Кирчев и на негово място постави Атанас Илков. Преди това с поста си се е разделила и директорката на "Управление на собствеността и обществени действия " в Министерство на вътрешните работи. В понеделник вътрешният министър сподели, че няма да прави чистка в Министерство на вътрешните работи, а ще се раздели единствено с хората, с които е уверен, че не може да реализира задачите си.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР