Росица Денчева се класира за първи път в кариерата си

...
Росица Денчева се класира за първи път в кариерата си
Коментари Харесай

16-годишната Росица Денчева се класира за първия си професионален 1/2-финал при жените

Росица Денчева се класира за първи път в кариерата си за полуфиналите на сингъл на шампионат при дамите от ITF. Българката записа трета поредна победа на шампионата на клей в Ираклион (Гърция) с награден фонд 15 хиляди $. 16-годишната Денчева направи поврат и победи на четвъртфиналите с 4:6 6:2 6:2 рускинята Милана Жабраилова (световна номер 914). Вчера пък нашето момиче се поздрави с една от най-гръмките победи в своята кариера, откакто в профил топ поставената от Гърция - Михаела Лаки (световна номер 513).

Денчева стартира отлично мача, повеждайки с 2:0, само че идващите шест от осем гейма приключиха в интерес на Жабраилова, която обърна нещата в своя изгода и завоюва откриващата част. Тийнейджърката обаче заигра най-хубавата си игра тъкмо в точния момент, с цел да влезе на собствен ред в доста мощна поредност и по този начин да вкара мача в решителна част, където завоюва пет поредни гейма и по този метод постави точка на разногласието в дуела, който продължи цели 2 часа и 40 минути.

Утре пък родната ни представителка следва да премери сили с четвъртата сложена Клаудия Остер Феререр от Испания (световна номер 298), а при възможна победа, то ще дебютира на край в професионална конкуренция при дамите.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР