Рошава, гарваново черна грива, гъсти вежди, набраздено от бръчки изпито

...
Рошава, гарваново черна грива, гъсти вежди, набраздено от бръчки изпито
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Алис Купър и Шерил Годард – Алис в страната на здравия рок, кървищата, пиячката и вечната любов

Рошава, гарваново черна грива, гъсти вежди, набраздено от бръчки изпито лице и клоунски грим. Той наподобява толкоз страховито, че родителите умерено могат да плашат непослушните си деца с него вместо с Торбалан и всякакви чудовища. За специалността, на която е отдал повече от половин век обаче, визията му си е навръх място. Той е рокаджията зад хитовите части “School’s Out ”, “Feed My Frankenstein ” и “Poison ”, a за себе си изпя:

“Носи ми се неприятна популярност и не знам за какво, тъй като съм в действителност добър пич. ” От театралното му облекло и държание, включващо пародийни сбивания, готически мъчения и насичане на мъртви бебета с секира, това, несъмнено, не става видно. Обаче почитателите му по света знаят, че в персоналния си живот той Е пич за образец – изключително за съпрузите.

Преди 48 години нашият воин, Винсънт Деймън Фурние, прочут още като Алис Купър, отдава сърцето си на една жена. Двамата запечатват връзката си със вцепеняващ кръвта смъртен пакт за доживотна честност и обич, който не престават да съблюдават и до ден сегашен.

Aкo би трябвало да скицираме небрежно портрета на Шерил Годард, ще кажем, че те е нa 67 години, изявява се като балетен инструктор и хореограф, а с изключение на от танцовото изкуство се интересува още от готварство и пътувания. Обича животните,  омъжена е за Алис Купър, с който имат три деца. Въпреки че по този начин показаната мини-биография звучи много скучно, дамата зад тези няколко реда е толкоз красива и впечатляваща персона, че и до ден сегашен не престава да вълнува брачна половинка си по метода, по който го е правила преди близо 50 години.

Разбира се, Шерил не е първото момиче в живота на музиканта, само че е явно, че ще бъде последното. Преди нея Алис Купър извъртява не една и две мацки. По времето, когато групата му подписва контракт с лейбъла на Франк Запа (който в действителност открива гения на Винсънт за рока и го вкарва в огромния музикален бизнес), Купър движи с Мис Кристин от момичешката група GТО, също продуцирана от Запа. С присъщия си бохо-шик външен тип и леконравен темперамент сладката Мис Кристин е негова муза в продължение на четири години. Връзката им прекъсва през един ноемврийски ден на 1972 година, когато Кристине умира от свръхдоза.

Със идващото гадже, моделката Синди Ланг, също се задържа няколко години, през които дори живеят дружно. След разлъка им през 1975. Ланг го съди за прехрана, само че ще минат още пет години преди делото да влезе в съда. Със сексапилната начинаеща актриса Ракел Уелч вървят напълно за малко, като се твърди, че по-скоро тя му се е натискала, в сравнение с противоположното. По време на турнето за показване на първия си солов албум, Welcome to My Nightmare ”, Купър хвърля око на една от танцьорките в шоуто – 18-годишната Шерил.

Tя също е впечатлена от него, а театралният му облик, с всичките там кървища, змии и обезглавени бебета, не я тормози изключително. Притеснява я само фактът, че като влезе в запой, не помни да излезе. Тя обаче надалеч не е единствената, която вижда, че музикантът има проблем с алкохола. По време на концерт във Ванкувър Купър, пийнал като мотика, се клатушка към прожекторите, събаря няколко и си разбва главата. Някои от почитателите помислили, че това е следващата театрална екстравагантност, стартират да се пресягат през бариерите, с цел да пипнат окървавения си идол.

Вместо обаче да си вземе поука от случката, артистът си продължава постарому. И не стига това, ами няколко години по-късно става съсобственик на бара “Холивудски вампири ”, което, доста ясно, е още един мотив да се налива с пиячка.

Това е първата спирка от идното дългогодишно брачно странствуване на  Алис Купър и студентката по балетно майсторство, Шерил Годард. Не споменахме това преди, обаче преди да тръгне по концерти с него и екипа му, Шерил и хабер си няма от рок музика, нито пък е чувала за Алис Купър. Заварката им става на един от обичайните купони с пица и гледане на филми на ужасите в хотелския апартамент на артиста. “Бяхме по този начин погълнати от диалога си, спомня си Шерил, че въобще не забелязахме по кое време другите са се изнесли. ” Останали без компания и тематики за диалог, двамата явно са решили да продължат купона по по-интимен метод.

Година по-късно двамата си споделят “да ” в Акапулко, Мексико. А още една година по-късно Шерил към този момент съжалява, че въобще се е хванала с този човек, тъй като 77-а е пикът в кариерата му – единствено че не музикалната, а алкохолната. Казват, че тогава Купър пиел по две каси бира и шише уиски дневно, а сходен режим е нямало по какъв начин да не се отрази пагубно освен на професионалния му живот, само че и на персоналния.

След следващото турне, на което показва албумите си “Alice Cooper Goes to Hell ” и “Lace and Whisky ”, музикантът склонява да се лекува в клиника в Ню Йорк. Преживяванията му по време на лекуването го въодушевяват да напише баладата “How You Gonna See Me Now ”, посредством която показва страха си от реакцията на младата си жена откакто излезе от клиниката. Ами, общо взето, тя реагира позитивно и го посреща с отворени прегръдки, мислейки си, че това ще е за първи и финален път. Уви, не е права.

В началото на 80-те Купър издава още четири албума, за които по-късно ще си признае, че не помни по кое време и по какъв начин е записвал. На 19 май 1981 година се ражда дъщерята Калико – събитие, което, колкото и да е щастливо в живота на двойката, някак отново минава под тежкия воал на алкохолната амнезия. На Шерил към този момент й е толкоз писнало от тежките запои на мъжа й, че през 83-а подава молба за бракоразвод.  След записването на албума “DaDa ” се постанова наново хоспитализиране и този път е по неотложност, тъй като рокаджията е в доста тежко  положение. Когато е изписан от клиниката във Финикс, Аризона, Купър е изтрезнял и пресен като краставичка. Обаче действителността му удря спомагателен отрезвяващ ъперкът.

Тогавашната му компания Warner Bros. е недоволна от представянето на последния му албум и приключват договора си с него. Така за първи път в сполучливата си другояче кариера Купър се оказва свободен електрон. Решава обаче да не се стресира, а да изпозва свободата, с цел да си пренареди целите. Понеже Шерил въпреки всичко склонява да му даде още един, ПОСЛЕДЕН късмет, оттегляйки молбата за бракоразвод, той прекарва цялата 84-а в рационализиране ролята си на татко и голф състезател. Междувременно се опитва и като артист, снимайки се в испанския хорър “Чудовищно куче ”.

Албумът, който го изстрелва назад на върха в бизнеса през 1985 година, “Constrictor ”, e същински успех, а концертът  в Детройт, с който ознаменува това завръщане, се смята за най-хубавото му лайв осъществяване въобще. 

След като сполучливо преодолява зависимостта си от алкохола, Алис Купър посвещава огромна част от времето и силата си в това да оказва помощ на други закъсали рок музиканти, които се борят със зависимостите си. Признанието за отдадеността му на тази идея не закъснява – той получава премията на името на именития китарист Стиви Рей Вон, който съумява да се пребори със зависимостта си сполучливо и до деня на трагичната си гибел в самолетна злополука, не се допира до алкохол или опиати.

През годината, когато Купър като един истински феникс се възражда от пепелта на пагубната взаимозависимост и музикалното забвение, се ражда синът му Дашиел. Той е единственото дете, което ще последва стъпките на татко си и ще стане рок музикант.

Сонора Купър, изтърсакът в фамилията, се ражда през 1992 година и до ден сегашен се пази от прожекторите на славата като демон от тамян. Калико, най-голямата, изначало се ангажира да прави хореографията на бащиното си шоу “Brutal Planet ”, a в следствие се ориентира към актьорската кариера. Известна  е с епизодичните си изяви в сериалите “Hawaii: Five O ” и  “The Mindy Project.

Но да се върнем на  “Пакта на гибелта ”, който разбунва духовете в обществените медии откакто английските таблоиди през 2019-а популяризират новината, че Алис Купър и брачната половинка му са сключили подобен, съгласно който, в случай че единият от тях си отиде прибързано, другият да го последва в гибелта. Самоубивайки се! Новината се оказва подправена. Потвърждава го самият Купър с пост в Инстаграм профила си, който има 998 хиляди почитатели: “Шерил и аз в никакъв случай не сме сключвали пакт на гибелта. Ние сме хора, влюбени в живота.

Думите, които съм споделил в съответното изявление, са неправилно интерпретирани. Това, което имах поради, беше, че, тъй като сме неразделни, дали вкъщи или на път, в случай че нещо се случи на някого от нас, най-вероятно ще бъдем дружно по това време. Но това за самоубийствения пакт е цялостна нелепост. Нашето е пакт на живота. А и също така графикът ми е цялостен до 2028-а година… ” Ами да, кой ти има време за умиране! Не и 75-годишният Алис Купър във всеки случай.

И като за последно един съвет от повелителя на змиите и черния грим за това по какъв начин се поддържа една 50-годишна обич. Не е огромна философия, споделя Купър, просто се жениш сза момичето, в което си влюбен.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР